"Турбоатом" спростував інформацію, яку поширили ЗМІ

Четвер, 13 жовтня 2016, 18:01
Директор ДП "Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут трубної промисловості" Радомир Король поширив у ЗМІ неправдиву інформацію, що стосується роботи ПАТ "Турбоатом".
"Турбоатом" спростував інформацію, яку поширили ЗМІ

Про це повідомляє SQ.

Зі слів генерального конструктора ПАТ "Турбоатом" Євгена Левченка, мова йде про тендер на заміну конденсатора 3-го енергоблоку Запорізької АЕС. Король заявив, що вибрані для конденсатора зварні трубки не підходять для експлуатації на АЕС, що може призвести до аварії.

 "Хочу всіх заспокоїти: трубки конденсатора ніяким чином не можуть привести до аварії на ядерному реакторі", - заявив Левченко.

Що стосується непридатності саме зварних трубок для конденсаторів АЕС, то їх з успіхом використовують такі гіганти енергомашинобудування, як Siemens, General Electric, Toshiba, так і "Турбоатом" справив в минулі роки 11 конденсаторів для АЕС в різних країнах світу.

"Нас звинувачують у тому, що трубки закуплені за завищеною ціною. Обвинувачі прийшли до такого висновку, порівнюючи звичайні трубки з тими, які постачають на АЕС, і не враховуючи, що до такої продукції пред'являються підвищені вимоги, матеріал для таких трубок і самі трубки виготовляються виключно за спецзамовленням", - розповів заступник генерального директора "Турбоатома" Олег Циганенко.  

Також представники підприємства розповіли, що розгорнута в ЗМІ істерія з приводу виконання цього замовлення заважає підприємству працювати.

comments powered by HyperComments