У Харківському шпиталі вже відсвяткували День захисника України

Юлія Гуш  |  Четвер, 13 жовтня 2016, 20:46
Сьогодні в військовому шпиталі Харкова пройшло святкування Дня захисника України. Були і врочисті поздоровлення, і нагородження військових та працівників шпиталю, і виступи талановитих дітей та дорослих.
У Харківському шпиталі вже відсвяткували День захисника України

Розпочалися врочистості з виконання державного гімну та хвилиною мовчання. Таким чином, присутні вшанували пам’ять всіх, хто загинув захищаючи свою країну. Не обійшлося і без нагороджень. Під час заходу були вручені нагороди та подяки військовим, медикам та працівникам шпиталю, які змогли проявити себе у своїй непростій справі.

«Переконаний, що День захисника України стане національним святом, коли ми всі поздоровляємо наших захисників, – розповів полковник Юрій Подолян, керівник Харківського військового шпиталю, – героїв, які мужньо стали на захист кордонів своєї Батьківщини. Нам є ким і чим пишатися. Наш Центр продемонстрував, що ми здатні виконувати завдання за призначенням. В умовах агресії країни-сусіда справжня сила українського війська і ваш патріотичний дух допомагає побороти ворогів. Сучасна українська армія така завдяки народній підтримці».

За його словами, чимало українців долучилися до захисту країни в тій чи іншій формі. Бо хтось поїхав на фронт, а хтось збирає гроші на підтримку армії. «Це свято справді народне, – підкреслив він, – це наш обов’язок висловити вдячність бійцям. Які, не шкодуючи свого здоров’я, ризикуючи власним життям, героїчно боронили та боронять наш спокій».

«Цей день перепадає на свято Покрови Пресвятої Богородиці, – підкреслив ієрей Ігор (УПЦ КП), – і в цей день ми вітаємо наших воїнів, наших захисників. Ми їх нагороджуємо грамотами, даруємо подарунки. Ми підтримуємо тісні зв’язки з нашим військовим шпиталем. Тут ми проводимо наші служби. Я особисто приходжу до наших хлопців, ми разом розмовляємо, спілкуємось, вирішимо якісь питання...».

Після нагородження та офіційних привітань розпочався, власне, концерт. Були і танці, і музикальні номери, виступали як талановиті діти, так і працівники військового шпиталю. І на цьому, варто відзначити, святкування не завершилось.

На свято завітали харківські школярі, які також бажали привітати військових. Після концерту вони провідали їх у власних палатах, де і вручили свої подарунки. «Напередодні свято, – підкреслив Ярослав Олешко, учень 11-го класу 45-ї гімназії, – потрібно підтримувати наших військових, адже вони кожен день нас боронять. Ми їм приготували солодощі та листи з приємним словами. Мабуть, це наш обов’язок – підтримувати їх».

Подібні заходи мають велике значення і для військових, і для працівників шпиталю. «Сьогодні ми проводимо концерт для наших працівників, які постійно працюють з хворими, – розповів психолог Військово-медичного клінічного центру Павло Базель, – і це дасть їм нагоду підняти настрій до Дня захисника України. Так вони будуть більш чутливо ставитися до свої обов’язків, будуть намагатися краще зрозуміти людей, дати їм більше свого тепла. Діти після концерту знайдуть до поранених і подарують свої прекрасні малюнки, привітають їх зі святом. І такі діти надихають їх на захист Батьківщини».

Нагадаємо, що завтра, 14 жовтня, в країні відзначатимуть День захисника України. З 2015 цей день – державне свято, під час якого поздоровляють всіх тих людей, що беруть участь в обороні та захисті країни.

comments powered by HyperComments