У Чорнобильській майстерні обговорять питання інклюзивної освіти в Україні

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 14:53
У Чорнобильській історичній майстерні будуть говорити про важливі аспекти інклюзивної освіти – і ті, що стосуються законодавчої бази, і ті, що мають стосунок до впровадження такого виду навчання в Україні.
У Чорнобильській майстерні обговорять питання інклюзивної освіти в Україні

18 жовтня Чорнобильська історична майстерня спільно з ГО «ХЦРМІ «Право вибору» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини проведе для спеціалістів, керівників неурядових організацій та батьків дітей з інвалідністю семінар під назвою «Юридичні аспекти втілення інклюзивної освіти в Україні – міфи та реальність»

У програмі семінару семінару передбачено:

  • Довідка МСЕК дитині з інвалідністю. Процедура отримання. Нормативні акти щодо процедури призначення виплат пенсій та соціальної допомоги.
  • Індивідуальна програма реабілітації дитини з інвалідністю. Як отримати. Хто забезпечує її фінансування. Який характер вона має: обов’язковий чи рекомендаційний.
  • Законодавча база інклюзивної освіти. Інклюзія — стратегія міжнародного законодавства. Українське освітнє законодавство та нормативно-правові акти в галузі спеціальної та інклюзивної освіти. Чи всі діти мають право на інклюзивну освіту.
  • Особливості впровадження інклюзивного навчання в Україні, ресурсні можливості спеціальної освіти.
  • Розгляд і обговорення окремих найпоширеніших питань щодо навчання дітей з особливими потребами в умовах загальноосвітньої школи.

 

У ролі ведучої виступлять Яковець Ірина, докторка юридичних наук, адвокатка, учасниця проекту «Правова допомога» у Харківському регіоні. На даний момент вона працює на посаді провідного наукового співробітника Науково-дослідного інституту імені академіка В. В. Сташиса Національної Академії правових наук України.

Захід пройде 18 жовтня з 10:00 до 17:00 за адресою: «Харківська міська громадська організація «Союз Чорнобиль», вул. Багалія, 1. Для того, щоб взяти участь в заході, необхідно пройти реєстрацію.  

comments powered by HyperComments