У країні існує дискримінація переселенців з боку влади і населення - Юрій Чумак

Понеділок, 17 жовтня 2016, 17:34
Чималу роль у дискримінації переселенців відіграють ЗМІ.
У країні існує дискримінація переселенців з боку влади і населення - Юрій Чумак

Про це повідомляє редактор бюлетеня "Позиція",представник «Чугуївської правозахисної групи» Юрій Чумак, передає "Восточный Дозор".

Інформаційний бюлетень «Позиція» призначений для переселенців. У ньому міститься інформація про права, які вони мають, і про те, як їх відстоювати.

15 вересня 2016 року вийшов перший номер видання «Правова позиція», яка розрахована не тільки на переселенців, але й для всіх категорій громадян, які перебувають у вразливій ситуації.

"Ми поширюємо свою газету в центрах зайнятості, в управлінні соцзахисту, в партнерських волонтерських організаціях, які займаються проблемами переселенців", ─ розповідає Юрій Чумак. 

За його словами, зараз у країні є дискримінація переселенців з боку влади: переселенці практично обмежені в пересуванні по країні, або зобов'язані користуватися тільки «Ощадбанком». Є і дискримінація з боку населення. Переселенцям не хочуть здавати квартири або брати на роботу.

Чималу роль у дискримінації переселенців відіграють ЗМІ. За словами Чумака, навіть відомі журналісти, представники авторитетних видань використовують мову ворожнечі. Найчастіше вони пишуть факти, але факти без пояснень. Він вважає, що якщо журналіст написав, що один мешканець Донбасу пограбував когось, то нехай не полінується подивитися зведення поліції і написати, що вісім чи десять харків'ян теж когось пограбували.

comments powered by HyperComments