Юлія Світлична їде у Страсбург на сесію Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Вівторок, 18 жовтня 2016, 13:23
Сесія буде присвячена питанням етики та прозорості роботи влади на місцевому та регіональному рівнях, проблем децентралізації, дотримання прав людини та гендерної рівності.
Юлія Світлична їде у Страсбург на сесію Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи

Про це повідомляє прес-служба ХОДА.

За словами Юлії Світличної, тематика двох основних доповідей дуже актуальна для нашої країни: це питання попередження корупції та просування етики держслужбовців.

"Також заплановано обговорення такої тематики як децентралізація та розширення можливостей місцевих громад. Це питання, яким традиційно приділяє велику увагу Рада Європи. З огляду на те, що в нашій країні зараз активно реалізується реформа децентралізації влади, яка ініційована Президентом Петром Порошенком, досвід країн - членів РЄ є для нас дуже корисним і життєвим", - повідомила голова ХОДА.

Ще планується обговорення низки питань, таких як: дотримання прав, свобод людей і принципів верховенства права, гендерна тематика.

Також в ході сесії відбудеться оновлення складу національних делегацій в Конгресі і пройдуть вибори голови Конгресу і голів Палат Конгресу.

Раніше Юлія Світлична розповідала, що  всього в українську делегацію на засіданні Конгресу місцевих регіональних влад Ради Європи входить 6 представників від регіонів. Харківській обалсті приділяють особливу увагу.

comments powered by HyperComments