Громадськість оцінила правоохоронців Харкова: відмінників немає

Анастасія Салашна  |  Вівторок, 18 жовтня 2016, 17:26
За результатами громадського контролю поліцейських відділків, середній бал по всіх частинах - 3.1 за п`ятибальною системою.
Громадськість оцінила правоохоронців Харкова: відмінників немає

Про це під час прес-конференції в Харкові повідомив керівник всеукраїнської кампанії «Поліція під контролем» Сергій Перникоза.

Перевірка тривала з липня по жовтень. Представники проекту  вивчали та моніторили відділки, головним критерієм оцінки  були: установа чергової частини, компетентність та професіоналізм, етикет та знання англійської мови.  

За результатами перевірки, харківські відділи отримали наступні оцінки: Слобідський — 4.4, Холодногірський— 3.5, Київський — 3.1. Адміністративна зона —2.9.

"Відсутність скриньок інформації про керівників, контактних номерів, нефункціональні сайти. Відділки поліції недоступні громадськості: стоянок немає, пандусів немає,  інформаційні стенди дворічної давності.  Стосовно місцевого порядку у частинах – у кімнатах немає води, функціональної аптечки та, як не дивно, замість правової літератури частіше зустрічається художня. Відеоспостереження та реєстрація громадян активна час-від-часу", - повідомила  громадський контролер кампанії Юлія Третяк.

За словами громадських контролерів, працівники відділів неохоче показують посвідчення, особливо це стосується Холодногірського відділу.

"Працівники мають намір залишитися неідентифікованими, щоб у разі проблем уникнути покарання", - коментує громадський контролер кампанії Юлія Гаджиєва.

Серед шокуючих фактів, виявлених під час перевірки, контролери відзначили: кров в примішенні Адміністративної зони №1 та в Московському відділі,  голки у кабінетах, які можуть застосовуватися для насильницьких дій, відсутність питтєвої води, спеціалізованої літератури та низький рівень англійської мови серед поліцейських.

На встановлення порядку організація виділила термін 1 місяць, саме тоді відбудеться наступний рейд ревізорів кампанії «Поліція під контролем».

 

comments powered by HyperComments