Компанія «FED» і «Укрспецекспорт» на міжнародному авіасалоні «Airshow China 2016» представлять унікальні розробки українських авіабудівників

П'ятниця, 28 жовтня 2016, 10:48
З 1 по 6 листопада в Китаї (м. Чжухай) пройде Міжнародний авіасалон «Airshow China 2016», в якому візьмуть участь українські авіапромислові підприємства, в тому числі і компанія «FED».
Компанія «FED» і «Укрспецекспорт» на міжнародному авіасалоні «Airshow China 2016» представлять унікальні розробки українських авіабудівників

У Китаї, в рамках масштабної державної програми, будуються два нових пасажирських літаки - MA700 і C919. Компанія «FED» бере участь у створення нових двигунів.

«Китай сьогодні - основний наш ринок, який дає нам інвестиції. За останні 5 років китайські інвестиції склали близько 30 млн доларів. Ми сьогодні спільно з нашими китайськими партнерами, через держкомпанію «Укрспецекспорт», беремо участь у створенні двигунів для нових китайських пасажирських літаків. Ми займаємося гідравлічною системою літака для літака MA700 і паливним насосом для літака C919», - заявив голова правління компанії «FED» (ПАТ «ФЕД») Віктор Попов.

Він підкреслив, що розробки компанії «FED» унікальні і не мають аналогів в світі. Компанія виробляє весь цикл робіт: від проектування до виготовлення кінцевої продукції.

У червні 2016 року компанію «FED» відвідала делегація з Китаю в складі представників державних відомств і бізнесу. В рамках зустрічі компанія «FED» уклала чотири контракти з китайськими авіаційними підприємствами на суму близько 25 млн доларів. На виставці пройдуть переговори щодо укладення ще кількох контрактів.

«Безумовно, китайський ринок, з огляду на його обсяги, - дуже перспективний. Наприклад, якщо ми за два роки в Україні побудували 4 пасажирські літаки, то в Китаї планується випускати 100 повітряних суден на рік. Я впевнений, що ми будемо нарощувати темпи, брати участь в держпрограмах Китаю. Ми розраховуємо, що при успішному співробітництві з китайськими партнерами обсяг інвестицій складе 10 мільйонів доларів на рік», - заявив Віктор Попов.

Він також повідомив, що компанія «FED» розглядає можливість створення в наступному році спільного авіаційного кластера з китайськими підприємствами. Це питання буде розглянуто на переговорах з китайськими партнерами в рамках Міжнародного авіасалону «Airshow China 2016». У кластер також увійдуть вищі навчальні заклади України та Китаю. Перш за все це Національний аерокосмічний університет ім. Жуковського «Харківський авіаційний інститут», Нанкінський Університет Аеронавтики і Астронавтики, Пекінський університет авіації і космонавтики.

За словами Віктора Попова сьогодні компанія «FED» - одне з найбільш інтегрованих українських підприємств в китайську промисловість, а ІРАК «Мехатроніка» - один з лідерів по залученню китайських інвестицій в авіаційну галузь України.

«Ми працюємо більш з чим 15 компаніями, з китайською державною авіаційною компанією AVIC, з китайським авіаційним кластером На сьогодні найефективнішим методом роботи в світовій авіаційній галузі, в тому числі український авіапромислових підприємств, є кластерної модель організації виробництва. Вона дає синергічний ефект. При кластерної роботі один плюс один дорівнює трьом», - підкреслив Віктор Попов.

На Міжнародному авіасалоні «Airshow China 2016» також планується розглянути питання створення Підкомісії з питань співробітництва в авіаційній галузі в рамках українсько-китайської міжурядової Комісії. Раніше ініціатива створення такої робочої групи, для розширення торгівлі на авіаційних ринках Китаю і України, була озвучена Віктором Поповим на щорічному Міжнародному економічному форумі «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи».

У своєму виступі на панельній дискусії «Офіс Харківської області в Китайській Народній Республіці - новий рівень співпраці» Віктор Попов підкреслив, що держава повинна направити всі зусилля для того, щоб допомогти українським авіаційним підприємствам успішно вийти на китайський авіаційний ринок.

«Створення такої Підкомісії розширить співпрацю українських авіапромислових підприємств з китайськими компаніями. Дасть можливість отримати державну підтримку в цьому напрямку. Посольство України в Китаї підтримує цю ініціативу. Я вважаю, що цю Підкомісії необхідно створити в наступному році»- заявив голова правління компанії «FED» Віктор Попов.

comments powered by HyperComments