«Спокійно! Це пограбування». Слідчі Національної поліції вилучили з пункту обміну валют усю готівку, не перерахувавши гроші

Володимир Діденко  |  Субота, 12 листопада 2016, 09:57
У п'ятницю ввечері, близько 18:00 роботу обмінного пункту за адресою площа Конституції, 26 заблокували співробітники спецпідрозділу «Корд».
«Спокійно! Це пограбування». Слідчі Національної поліції вилучили з пункту обміну валют усю готівку, не перерахувавши гроші

За інформацією FB-паблику «Восточный Дозор», троє автоматників і троє людей в штатському увірвалися в приміщення пункту обміну валют. Візитери в цивільному представилися співробітниками слідчого відділу Київського райвідділу ГУНП в Харківській області. «Співробітники» при цьому не пояснили, на якій підставі відбувається обшук.

У прес-службі Нацполіціі, в свою чергу повідомили, що обшук проводиться на підставі рішення Київського районного суду. Поліцейські вилучили гроші, апарат для перерахунку купюр і комп'ютери.


Як розповіли працівники обмінного пункту, гроші не були перераховані і описувалися «пачками». Таким чином, встановити точну суму вилученого і, відповідно, повернути її в судовому порядку, буде дуже проблематично. Також на місце не був допущений адвокат компанії, якій належить обмінний пункт.

Адвокат підтвердив, що слідчий рахував гроші «пачками» без вказівки номіналу купюр. При цьому він не дав учасникам слідчої дії можливості ознайомитися з документами. У зв'язку з цим касир і власник пункту обміну протоколи підписувати не стали.

Слідчі Національної поліції від коментарів відмовилися, пославшись на ведення слідчих дій. Після цього, не опечатавши місце обшуку, поліцейські в супроводі бійців спецпідрозділу поїхали в райвідділ.

Детальніше – в сюжеті ІА «Інформбюро»:

comments powered by HyperComments