В Харкові зберуться вертепи з усієї України

Понеділок, 28 листопада 2016, 15:30
У січні 2017 року до Харкова на Різдвяні свята приїдуть близько візьмуть участь близько 50 вертепних колективів з усієї України.
В Харкові зберуться вертепи з усієї України

Фестиваль «Перлини Слобожанщини: Різдвяні свята» заплановано на 13-14 січня. Як повідомили організатори,  на сьогоднішній день згоду на участь у фестивалі вже надали понад 20 колективів з Харківської області, Києва, Полтави, Чернігова, Львова. Крім того, ведуться переговори щодо участі у фестивалі німецького лялькового театру.

Програма фестивалю передбачає проведення параду вертепних колективів в нарядах по вулиці Сумська, виступи на майдані Конституції, площах біля ХНАТОБу та пам’ятника Тарасу Шевченку, а також в театрах, на майданчиках поряд з торгівельними центрами, дитячих майданчиках, лікарнях міста тощо.

Також під час фестивалю в Харкові працюватиме «Містечко майстрів», де можна буде відвідати майстер-класи з народних ремесел та скуштувати традиційні страви.


«Вже декілька років фестивалі вертепів проводяться в Полтаві, Львові та інших містах України. Проведення такого фестивалю на Харківщині не тільки дасть змогу мешканцям нашого регіону долучитися до всеукраїнського святкування Різдва, але й надасть можливість запросити гостей з інших областей приїхати до Харкова та познайомитися зі Слобожанщиною ближче», - говорять організатори - благодійний фонд «Харків з тобою».

Нагадаємо, Україна ввела в обіг нову новорічну марку «Рік Півня. З Новим роком!».  Номінал марки – 4,40 грн. Тираж марки – 140 000 примірників. Марка – багатоколірна; спосіб  друку – офсет, тиснення фольгою. На полях маркового аркуша написи «З Новим роком!», «Happy New Year!», «Рік Півня».

Марку надруковано на ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» по виготовленню цінних паперів». Кількість маркових аркушів в друкованому аркуші – 6, тобто вартість малого аркушу – 26 грн. 40 коп.

comments powered by HyperComments