Стань «лотом» – подаруй дитині свято

Юлія Гуш  |  Вівторок, 29 листопада 2016, 17:17
В Харкові проходить благодійний аукціон зустрічей, мета якого – зібрати гроші на подарунки для сиріт та вихованців інтернатів.
Стань «лотом» – подаруй дитині свято

Акцію проводить харківській осередок організації ФРІ, яка стала для неї вже традиційним заходом під час зимових свят. Мета акції полягає в тому, щоб зібрати необхідні речі та подарунки до Дня святого Миколая, які потім будуть відправлені до інтернатів та дитбудинків міста. Для цього небайдужі харків’яни самі ставала «лотами» під час благодійного аукціону. І щоб зустрітися з ними, всі охочі могли робити ставки. І, відповідно, чия ставка буде найвищою – той і виграв цю зустріч.
 
«Ми цією акцією доводимо,що благодійність може бути дійсно веселою та легкою, – розповіла Єлизавета Куріцина, заступниця голови ХО ВМОО «ФРІ», – тобто, будь-хто може взяти участь в нашій акції. Це дуже просто: людина обирає відповідний альбом і додає своє фото. І,таким чином, вона стає «лотом» нашого аукціону. І будь-хто може поставити ставку і тим самим претендувати на зустріч з нею. В нашому аукціоні беруть участь дуже цікаві та непересічні особистості. Це мандрівники, поети, актори, громадські діячі».

Крім того, є розділ «цікаві лоти», де люди дають можливість отримати, наприклад, власний портрет від художника чи авторський торт від кулінара. Загалом, в аукціоні взяло участь 430 людей. Проте він зараз йде до свого завершення. Другим етапом благодійної акції є передноворічна вечірка, яка відбудеться 17 грудня. Там учасники можуть не тільки пожертвувати кошти на благодійність, а й просто добре провести час.
 
«У нас є досвід проведення благодійних концертів, – зазначив Олег Косарєв, координатор ХМГО ЕСКЦ «Гілель», співзасновник ГО «Спілка майбутнє», – ведуться перемови з гуртами. Сподіваємося, серед них будуть гурти міжнародного рівня, які є достатньо відомими на постсовєтському просторі. Будуть і наші, харківські» .
Всі кошти згодом підуть на закупівлю подарунків для дітей 55-ї та 2-ї шкіл-інтернатів та Центру соціально-психологічної реабілітації для дітей.

Нагадаємо, харків'ян безкоштовно перевірятимуть на ВІЛ. За власним бажанням кожен зможе пройти тест під час акції «# СтопВІЧ» в рамках проекту Школа здоров'я "Healthy future».

comments powered by HyperComments