Обшуки в квартирах юриста можуть мати політичний контекст – представники Харківського антикорупційного центру

П'ятниця, 2 грудня 2016, 17:59
Сьогодні на прес-конфренції вони розповіли подробиці про обшуки 2 грудня у Харкові квартир Володимира Рисенка, юриста цієї організації.
Обшуки в квартирах юриста можуть мати політичний контекст – представники Харківського антикорупційного центру

«Сьогодні в 7.40 мене розбудили співробітники нашого управління поліції, які пред’явили мені ухвалу судді Білоцерківця Печерського районного суду міста Києва, – розповів журналістам Володимир Рисенко, – в ухвалі було зазначено про проведення обшуку та вилучення великого переліку, включаючи грошові кошти, комп’ютер, мобільний телефон, мої коди, сім-карти, флешки, носії».

Обшук обґрунтовувався колишньою роботу Рисенко начальником юридичного відділу на одному з підприємств в 2015-2016, при тому що сам юрист стверджує, що працював там лише до 7 квітня 2014 року.

Відносно причин обшуку Рисенко однозначно не зміг однозначно сказати, чим саме вони були викликані, проти припускає політичний підтекст. А саме - його розслідуванням щодо контрабанди вугілля з непідконтрольних України територій, приналежністю до Громадської ради при Національному антикорупційному бюро України чи вступом до ініціативної групи Руху нових сил в Харкові.

У цьому його підтримав Ігор Черняк, співзасновник Харківського антикорупційного центру.

«Всі процесуальні порушення ми зафіксували, – підкреслив він, – і відповідно, вказали в протоколах обшуку. Безперечно, ми будемо звертатися до суду».

«На мій погляд, сьогоднішні обшуки більше пов’язані з діяльною нашої організації», – розповів Дмитро Булах, співзасновник Харківського антикорупційного центру.

 

comments powered by HyperComments