Харківські комунальники обіцяють вивезти сніг найближчим часом

Неділя, 4 грудня 2016, 19:45
До ночі синоптики прогнозують відхід циклону і зниження температури до -10.
Харківські комунальники обіцяють вивезти сніг найближчим часом

Про це  повідомив директор КП «Шляхрембуд» Віталій Бура.

За даними підприємства, в ніч на 3 грудня по місту було розсипано 390 т солі та 620 т піщано-сольової суміші. За попередніми даними, за останню добу цифри збільшилися майже вдвічі.

Віталій Бура зазначив, що за останню добу для розчищення і посипання доріг Харкова задіяно 225 одиниць техніки. На даний момент громадський транспорт у місті ходить, «швидкі» і пожежна техніка мають можливість дістатися за викликами.

Як повідомив директор комунального підприємства,розчищення міста триває, сніг вивозитиметься найближчим часом.

На прибудинкових територіях сніг розчищають майже 1800 робітників і 69 одиниць техніки.

Близько 1,5 тис. працівників КП «Харківблагоустрій» прибирають на прибудинковій території сніг та ожеледь, в свою чергу повідомив заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Андрій Руденко.

В роботі на прибудинковій території задіяно 50 одиниць техніки та понад 80 засобів малої механізації. Також сніг на закріплених ділянках прибирають близько 350 працівників компанії «СПО».

«Робота на дорогах йшла всю ніч. А з 5 години ранку на вулиці вийшли двірники. Сьогодні, як і вчора, працює вся техніка - 225 одиниць. Проблем із вивезенням сміття немає. У приватному секторі, наприклад, в Київському, Новобаварському, Індустріальному районах, грейдери теж почали пробивати дороги. Загалом, поки весь сніг не приберемо, ніхто не збирається зупинятися», - зазначив Руденко.

За його словами, як і вчора, в багатьох дворах прибирання снігу технікою утруднено, оскільки там стоїть приватний автотранспорт. Тому на таких ділянках працівникам комунальних підприємств доводиться працювати вручну.  Руденко звернувся до харків'ян із проханням ставити машини в паркувальних зонах і дати можливість комунальникам прибрати сніг.


Нагадаємо, сильний снігопад, який тривав всю ніч з 2 на 3 грудня, вкрив Харків заметами. Відзначимо, сьогодні  заборонено паркування на центральних вулицях Харкова (Сумська, Пушкінська, Римарська і т. д.), включаючи пл. Свободи. 

ФОТО: Сергій Козлов

comments powered by HyperComments