Перерахунок пенсій не означає їх автоматичне збільшення

Юлія Гуш  |  Понеділок, 5 грудня 2016, 14:06
Вже був здійснений перерахунок пенсій. Проте не всі пенсіонери можуть розраховувати на збільшення виплат
Перерахунок пенсій не означає їх автоматичне збільшення

Про це розповіла Тетяна Піпченко, заступниця начальника головного управління Пенсійного фонду України в Харківській області. За її словами, на сьогоднішній момент, коли поточний рік вже йде до свого завершення, можна робити певні підсумки.

«Хочу сказати, що по Харківській області всі планові покажчики, які були передбачені за 2016 рік, ми виконали, – розповіла Піпченко, – ті наповнення бюджету Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску також виконані на 100%. Тобто, результати є. І є підстави говорити, що пенсії будуть сплачуватися вчасно, як і в даний момент. Тобто, протягом всього 2016 року затримки у виплаті пенсій по Харківській області, як по всій Україні, немає».

За її словами, Пенсійний фонд починає здійснювати виплати з 4 числа кожного місяця і закінчує 25-го. За весь цей час всі пенсіонери мають отримати свої гроші. На сьогоднішній момент в Харківській області проживає 883 тисячі людей, які отримають пенсії.

«Ми провели перерахунок пенсій всім пенсіонерам 1 грудня, – зазначила вона, – а під перерахунок підпадають абсолютно всі, хто отримує у нас трудові пенсії, в тому числі пенсіонери силових відомств. Тобто, перерахунок провели всім без виключення».

Проте Тетяна Піпченко підкреслила, що не всі пенсіонери можуть розраховувати на збільшення пенсійних виплат. Адже будь-який перерахунок, передбачений чинним законодавством, має враховувати і робочий стаж, і заробітну плату, на яку призначалася пенсія. Також враховуються різноманітні надбавки. Тобто, надбавки будуть здійснюватися в індивідуальному порядку.

Окрім того, в даному випадку збільшення прожиткового мінімуму не впливає на розмір пенсій. Проте якщо пенсія до нього не досягає, то в даному випадку має бути здійснена доплата.

Нагадаємо, що раніше Міністерство соціальної політики запропонувало прив'язати пенсійний вік до страхового стажу. Міністр соцполітики України Андрій Рева пропонує з 1 січня 2021 року перейти на нову систему, згідно з якою вік виходу на пенсію буде залежати від кількості років страхового стажу.

comments powered by HyperComments