За цей рік на Харківщині відремонтували 42% доріг

Юлія Гуш  |  Вівторок, 6 грудня 2016, 14:27
2016 року за рахунок всіх джерел фінансування було відремонтовано 4044 км автомобільних доріг загального користування.
За цей рік на Харківщині відремонтували 42% доріг

Про це розповів Євген Зражевець, начальник Служби автомобільних доріг в Харківській області під час своєї прес-конференції.

За його словами, працювати доводилось в досить складних умовах. На що, зокрема, вплинули військові дії на Донбасі.

«Минулий рік став рубіконом, через які пройшли дорожники, – зазначив він, – адже було мінімум фінансування. Минулого року воно складало 37% від мінімальної потреби. Це наклало свій відбиток на роботи».

Наприклад, у серпні цього року стартували ремонтні роботи на трасі Чугуїв-Мілове. І уже є видимі результати – на 70 км дороги майже повністю відновлено покриття. Проте робота триває. Крім того, за цей період було відремонтовано 9,8 км об’їзної дороги навколо Харкова, а також автомобільні дороги Краснокутськ-Богодухів (1,6 км), Пересічне-Березівське-/М-03/ з під’їздом до санаторію «Березівські мінеральні води» (1,3 км) та під’їзд до смт Хороше (1.,9 км).

«Ми розпочали роботу на дорозі Харків-Охтирка, – розповів Зражевець, – ми розпочали дуже активними темпами, дуже динамічно організовували цю роботу. Нам допоміг наш підрядник Автомагістраль. І за дуже короткий термін ми зробили багато на цій автомобільній дорозі. Це 16 кілометрів в таких умовах. На сьогоднішній день настала зима і ми припинили роботу, але плануємо поновити. Наступного року ми маємо зробити досить багато на трасі Харків-Охтирка. Також варто звернути увагу на те, що минулого року ми займалися тільки експлуатацією, то в цьому –  ще й поточним ремонтом автомобільних доріг».

Зражевець також зазначив, що ямковий ремонт доріг, який часто критикується, не задовольняє потреб сьогоднішнього суспільства. Але зараз не вистачає коштів для того, щоб перекрити всю дорогу. На даний момент було відремонтовано 4 км доріг саме таким способом. Крім того, минулого року, за його словами, вдалося таки вмовити місцевих голів направити кошти на дороги. Це допомогло суттєво змінити ситуацію. Крім того, цього року змінюється стратегія фінансування доріг – відтепер дороги місцевого значення будуть знаходитися на балансі місцевого самоврядування. Що, за його словами, має додати оптимізму.

comments powered by HyperComments