Харківські виші зможуть взяти участь у спільних програмах з Ґеттінґенським університетом, - Світлична

П'ятниця, 9 грудня 2016, 12:33
Таку можливість у рамках Харківського наукового консорціума оговорили голова ХОДА Юлія Світлична та колишній депутат Бундестагу Федеративної Республіки Німеччина від партії «Союз 90/Зелені» Віола фон Крамон
Харківські виші зможуть взяти участь у спільних програмах з Ґеттінґенським університетом, - Світлична

У ході зустрічі Юлія Світлична ознайомила Віолу фон Крамон з науковим та освітнім потенціалом області. Зокрема, вона відзначила, що  минулого року в ННЦ ХФТІ було запущено «Джерело нейтронів» -  надсучасну ядерну установку, яка є спільним проектом харківських вчених і наших американських партнерів.

«Саме у сфері академічної науки нам хотілося б розвивати співпрацю з Харківською областю, - повідомила Віола фон Крамон. - У Нижній Саксонії є місто Ґеттінґен, який є центром освіти регіону. У Ґеттінґенському університеті діє низка програм міжнародного співробітництва, в яких могли б брати участь ваші виші».

За пропозицією Юлії Світличної конкретні напрямки співпраці представник Нижньої Саксонії найближчими днями обговорить з президентом Харківського університетського консорціуму Людмилою Бєловою.

«Наші виші створили консорціум, щоб об'єднати сили для реалізації наукових проектів та участі в міжнародних програмах і грантах. Разом з президентом консорціуму та ректорами ВНЗ ми визначимо сфери для спільної роботи, які будуть цікаві як нашим науковим колам, так і вашим», - зазначила Юлія Світлична.

Крім того, в ході зустрічі Віола фон Крамон запросила Юлію Світличну відвідати Нижню Саксонію в складі делегації молодих політичних лідерів України.

«Запросити таку делегацію з України для обміну досвідом - ідея Президента парламенту Ганновера. Найближчим часом ви отримаєте офіційне запрошення і, якщо ви його приймете, то навесні ми будемо раді бачити вас у Саксонії», - підкреслила Віола фон Крамон.

Нагадаємо, що, за словами ректора Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди Івана Прокопенко, " консорціум в проекті це «Університет Харків» на зразок Кембріджу чи інших університетів".

comments powered by HyperComments