Значну роль у прийнятті УЄФА рішення по матчам у Харкові зіграли зусилля керівництва ХОДА - Павелко

Субота, 10 грудня 2016, 08:23
Так президент ФФУ Андрій Павелко прокоментував нещодавнє рішення УЄФА, яке дозволило Харкову приймати офіційні матчі.
Значну роль у прийнятті УЄФА рішення по матчам у Харкові зіграли зусилля керівництва ХОДА - Павелко

"Виконавчий комітет УЄФА підтримав рекомендації своїх колег з Комітету з питань стадіонів та безпеки і дозволив нашому Харкову проводити матчі найвищого міжнародного рівня.

Значну роль у вирішенні цього питання зіграли і зусилля місцевої влади, зокрема керівництва Харківської обласної державної адміністрації. Радий, що футбольна спільнота України і місцеві еліти зуміли об’єднатися і досягнули позитивного результату", – сказав Павелко.

Нагадаємо, що 9 грудня на засіданні Виконавчого комітету УЄФА Харків був остаточно затверджений списку українських міст, які зможуть приймати офіційні міжнародні матчі. Виконком прийняв до уваги рекомендацію Комітету УЄФА з питань стадіонів та безпеки, аргументи і зусилля Федерації футболу України, центральних і місцевих властей і прийняв рішення про повернення Харкова до списку міст, які можуть приймати офіційні матчі під егідою УЄФА .

Указом Президента України  від 29 листопада 2016 року № 525/2016 головою Організаційного комітету з підготовки та проведення в Україні цього масштабного заходу призначено главу Адміністрації Президента України Ігоря Райніна.

Відзначимо, 15 листопада вперше за два роки у Харкові відбувся великий футбол. Напередодні матчу Перший віце-президент Федерації футболу України Вадим Костюченко підкреслив, що проведення в Харкові міжнародного матчу за участю національної збірної стало можливим завдяки спільним зусиллям керівництва Харківської облдержадміністрації та Футбольної федерації України.

В свою чергу глава ХОДА зазначила, що, завдяки співпраці з Федерацією футболу України, до Харкова вдалося повернути великий футбол. 15 листопада на стадіоні «Металіст» пройшов перший за три роки міжнародний матч за участю національної збірної. Але на досягнутому керівництво регіону зупинятися не має наміру.

«Я буду боротися за право проведення фінального матчу Кубка України з футболу саме в Харкові, - повідомила Юлія Світлична. - Тому що вважаю, що Харків гідний. Тому що вважаю, що в Харкові для цього є необхідна інфраструктура. Тому що вважаю, що в Харкові - одне з найкращих футбольних полів. І тому що вважаю, що харків'яни заслуговують на те, щоб за три роки знову побачити фінал у нашому місті. Зараз - це завдання номер один. Усі сили потрібно спрямувати на цю роботу. Якщо потрібно буде взяти участь у дорадчому засіданні ФФУ з відбору міст, я готова буду це зробити особисто».

comments powered by HyperComments