Цього року «Соціальній Вітамін» змінює свій формат та надає більше можливостей громадським ініціативам

Юлія Гуш  |  Понеділок, 12 грудня 2016, 15:02
З 12 по 17 грудня різноманітні громадські організації міста проведуть «дні відкритих дверей», де зможуть познайомити всіх охочих з власними проектами та ініціативами.
Цього року «Соціальній Вітамін» змінює свій формат та надає більше можливостей громадським ініціативам

Все це відбудеться в межах «Соціального вітаміну В12», який представить новий формат проведення своїх заходів. І якщо раніше всі вони проходили в один день, то цього разу з 12 по 17 грудня харків’яни можуть побувати на відкритих заходах, які влаштовують різноманітні громадські організації, а також познайомитися з їх проектами та ініціативами.   

«Такий формат ми спробували вперше, – зазначила Олександра Уварова, координаторка днів відкритих дверей в громадських організаціях, – але, на жаль, ми не змогли запросити таку ж велику кількість громадських організацій, як це було на попередніх «Вітамінах». Але якщо ця формація покаже себе добре, то ми, звісно, будемо збільшувати кількість громадських організацій. Тому цього тижня буде представлено 12 заходів від 12 організацій. І сьогодні день відкритий дверей починається з тренінгу по фанрейзінгу від міжнародного фонду «Відродження» і заходу від молодіжної волонтерської організації «Світ Україна»».

«Соціальний Вітамін» – він про активістів, по активізм, – розповіла Олександра Цимбал, координаторка фестивалю, – та й просто про звичайних людей, які роблять щось корисне для свого міста, простору, оточуючих. Організовуючи «Соціальний вітамін», ми думаємо про людей, які є небайдужими до долі нашого міста, до того, чим ми займаємося, до того, де ми живемо. І до того, щоб жити тут було більш комфортно, цікаво і просто краще».

Завершиться «Соціальний вітамін В12» 18 грудня масштабними заходом, який відбудеться в клубі «Живіт». Заплановані різноманітні презентації, лекції, воркшопи, екскурсії, виставки тощо. Тематика різноманітна – урбаністика, культура, екологія, правозахисна діяльність, культура, права тварин тощо. Наприклад, того дня відвідувачі зможуть дізнатися більше про цукровий діабет та навчитися виготовляти солодощі без цукру. Або побачити виставку плакатів та медіа-інсталяції. Під кінець заходу відбудетеся концерт, який згодом завершиться вечіркою.

«Це серйозні теми, серйозні формати, які передбачають високий рівень занурення в активізм та громадську діяльність, – підкреслила Олександра Цимбал, – це тематичні робочі групи, які обговорюватимуть певні проблеми. Це збір та утилізація батарейок і стерилізація бродячих тварин в місті. І всі люди, що займаються такими темами (а їх в Харкові достатньо багато), або цікавляться і хотіли би цим займатися, можуть прийти та познайомитися з активістами, які вже щось зробили. Дізнатися, який досвід є і в Україні, і в інших країнах. І в результаті пропрацювати якусь спільну стратегію, спільні проекти. Чи зрозуміти, як далі можна боротися з цією проблемою».

Це вже третій фестиваль подібного роду, який проводиться в Харкові. Організатори зазначають, що «Соціальний вітамін» допомагає людям знайомитися один з одним, обмінюватися ідеями та інформацією, ділитися власним досвідом, а в подальшому – створювати нові спільні проекти.

Дізнатися більше про заходи, які відбудуться в межах «Соціального Вітаміну В12», можна на його офіційній сторінці.

comments powered by HyperComments