Харківщина є лідером в реалізації житлових програм, але державного фінансування не вистачає

Юлия  |  Четвер, 15 грудня 2016, 18:22
Про це заявив заступник голови правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Сергій Комнатний під час круглого столу, присвяченого реалізації житлових програм в Харківській області.
Харківщина є лідером в реалізації житлових програм, але державного фінансування не вистачає

«На Харківщині триває реалізація різноманітних програм, – зазначив він, – за рахунок місцевого бюджету фінансується програма по безвідсотковому кредитуванню, програма доступного житла. Також була прийнята програма, що стуснується забезпечення (житлом) воїнів АТО. Харківський регіон є лідером по всій Україні».

Проте він зазначив, що за останні три роки можна побачити тенденцію до зменшення фінансування житлових програм з державного бюджету. Наприклад, на виділення безвідсоткових кредитів було направлено 28 мільйонів гривень. Проте цих грошей не вистачає. І на даний момент є можливість надати такі кредити тільки 51-52 родинам за рахунок державного бюджету.  

«Фондом було забезпечено більше 37 тисяч родин житлом, а по програмі пільгового кредитування майже 12 тисяч, – продовжив Комнатний, – якщо взяти 2013 та 2014 роки – то ми забезпечили 4,5 тисяч сімей. На сьогоднішній день, за результатом минулого року, їх було всього 300. Ми бачимо, що об’єми реалізації житлових програм впали в десятки разів. А це дуже важлива складова розвитку країни і кожної території окремо».

Але не зважаючи на ці проблеми та необхідність покладатися передусім на кошти з місцевого бюджету, Харківщина, за словами чиновника, є лідером по реалізації житлових програм серед інших регіонів країни.  

 

comments powered by HyperComments