У Харкові відкрили меморіальну дошку героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Четвер, 15 грудня 2016, 23:31
Меморіальну дошку героям-чорнобильцям, які віддали своє життя, беручи участь в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, встановили на фасаді заводу «Турбоатом».
У Харкові відкрили меморіальну дошку героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС

На меморіальній дошці – портрети співробітників заводу Володимира Савенкова та Георгія Попова, які одними з перших опинилися на місці трагедії, на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС. У 1986 році вони і пішли з життя.

Всього ж в ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС брали участь більше 130 співробітників заводу, багатьох з яких вже немає в живих.

Зазначимо, що це перша іменна і колективна меморіальна дошка одночасно, встановлена ​​героям-ліквідаторам у Харкові.

На церемонії відкриття були присутні працівники заводу «Турбоатом», які брали участь в ліквідації аварії на ЧАЕС, керівники підприємства, представники органів влади, громадських організацій ветеранів Чорнобиля.

Співробітник заводу «Турбоатом» Олександр Алексєєв зазначив, що з Георгієм Поповим працював разом близько 20 років.

«Це був життєрадісний хлопець, йому не було й 40 років, коли загинув. Дуже відповідальний, будь-яке завдання, яке перед ним ставили, він виконував. І коли трапилася ось ця біда, він був на станції в робочому відрядженні. Тому і став одним з перших ліквідаторів, потрапив під радіацію. Тому він швидко і пішов. Володя Савенков був ще молодший», – розповів співробітник заводу.

Також у Немишлянському районі пройшло урочисте покладання квітів до пам'ятного знаку по вул. Харківських Дивізій, а в адміністрації району було проведено круглий стіл з питання соціального забезпечення ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС, в якому взяли участь депутати міської та обласної рад, представники районної організації ветеранів Чорнобиля, районних управлінь праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду України, комунальних служб.

comments powered by HyperComments