«Герої не вмирають»: Школярі Харківщини написали книгу про загиблих земляків - воїнів АТО

П'ятниця, 16 грудня 2016, 09:14
До збірки увійшли короткі розповіді про 79 учасників АТО
«Герої не вмирають»: Школярі Харківщини написали книгу про загиблих земляків - воїнів АТО

Діти зібрали інформацію про бійців, які вчилися в їхніх школах або просто мешкали в їх населених пунктах. Школярі спілкувалися з рідними загиблих героїв та їх побратимами - ветеранами антитерористичної операції.

В роботі над книгою взяли участь учні понад 70 навчальних закладів області, а саму книгу роздадуть у навчальні заклади Харківщини, а також рідним бійців, які стали героями книги.

У навчальних закладах Харківщини проведено низку заходів з вшанування пам’яті 89 воїнів-земляків, які загинули в антитерористичній операції на сході України. На фасадах 23 загальноосвітніх шкіл, де навчалися воїни, встановлено 24 меморіальні дошки, у приміщеннях 15 закладів встановлено пам’ятні стенди. Лукашівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Близнюківського району присвоєно ім’я загиблого воїна, колишнього випускника школи та вчителя закладу - Олега Чепеленка, - повідомили в Департаменті науки і освіти ХОДА.

Нагадаємо, що студенти ПТУ №25 вибачилися перед пораненими бійцями АТО з військового госпіталя за жахливу листівку з побажанням смерті. Діти принесли до госпіталю листівку з вибаченням за вчинок своїх одногрупників, які побажали бійцям смерті: «Вибачте нас за ті дикі, страшні слова, які написали наші одногрупники! Ми навіть в страшному сні не могли уявити, що поруч з нами стільки зла і образи, – сказано в листівці. – Вибачте цих дітей, які писали, не подумавши, що їхні слова більше куль ранять солдатів. Ми бажаємо їм відслужити і повернутися здоровими та бути щасливими в благополучній країні».

comments powered by HyperComments