Вихованці Харківського санаторного НВК №13 отримали подарунки від Світличної

Понеділок, 19 грудня 2016, 17:39
У Харківському санаторному навчально-виховному комплексі № 13 проходять лікування та навчаються 265 дітей із вадами хребта, 20 з них – дошкільнята
Вихованці Харківського санаторного НВК №13 отримали подарунки від Світличної

"Ваш НВК посідає гідне місце серед закладів регіону, виграє у різноманітних конкурсах та отримує гранти. Ваші вчителі розвиваються та знайомлять вас з новими сучасними проектами та програмами. Я впевнена, у вас все в житті вийде. Бажаю вам успіхів, гарних оцінок та море посмішок», - звернулася до учнів керівник області.

Зазначимо, що вихованці закладу проходять реабілітацію, займаються лікувальною фізкультурою, плаванням, проходять фізіотерапію. У школі діє особливий режим: після 20 хвилин уроку – 5-хвилинна перерва для розвантаження хребта, також обов’язковим є сон. Діти перебувають у закладі протягом робочого тижня: з понеділка по п’ятницю.

Окрім реабілітації, особлива увага у НВК приділяється навчальному процесу. Як розповіла директор НВК Галина Михайленко, заклад працює за напрямом STEM-освіти. Також у дітей є можливість займатися лего-конструюванням та створювати роботів. Для навчання вихованців залучаються новітні міжнародні програми. Зокрема, використовується методика, за якою діти закладу вчаться дебатувати і відстоювати свою думку. 

У закладі працюють студії ландшафтного дизайну, декупажу, театральна, музична і творча студії, гурток сучасних танців, спортивні секції, є заняття зі швейного виробництва. Особливу увагу дітей привертає студія писанкарства. Під час відвідування закладу Юлія Світлична теж долучилася до процесу створення писанки.

Нагадаємо, що вихованці інтернатів Харківської області отримають «миколайчиків», спечених губернатором. Печиво пекли учні шкіл Харкова разом з керівником ХОДА Юлією Світличною. Передати їх адресатам планується під час святкової ялинки в Палаці дитячої та юнацької творчості, що відбудеться 19 грудня, у День Святого Миколая

comments powered by HyperComments