У Харківській області спостерігається підвищення рівня зайнятості населення

Четвер, 22 грудня 2016, 22:02
Цього року рівень зайнятості населення Харківської області підвищився майже до 60%
У Харківській області спостерігається підвищення рівня зайнятості населення

Ситуацію на ринку праці області та заходи, що сприяють працевлаштуванню осіб із інвалідністю, обговорили на черговому засіданні обласного координаційного комітету сприяння зайнятості та професійній орієнтації населення, передає прес-служба ХОДА.

За словами заступника директора Департаменту соціального захисту ХОДА Тетяни Печури, у 2016 році в порівнянні з відповідним періодом минулого року вдалось підвищити рівень зайнятості в області, який наразі складає 59,7%.

«Однак рівень зайнятості осіб із інвалідністю працездатного віку складає 45%, – відзначила Тетяна Печура. – Оскільки працевлаштування зазначеної категорії громадян має свої особливості, з метою покращення зайнятості таких осіб обласною адміністрацією надано низку пропозицій Кабінету Міністрів України та Мінсоцполітики».

Як зазначив заступник директора Харківського обласного центру зайнятості Анатолій Толстих, їх служба першочергову увагу приділяє особам, які в повній мірі не спроможні конкурувати на ринку праці. Так, за його даними, у 2016 році за сприяння служби зайнятості було працевлаштовано 13,8 тис. осіб з числа молоді віком до 35 років, 620 осіб з інвалідністю, 347 демобілізованих учасників АТО, 657 внутрішньо переміщених осіб.

Нагадаємо, Харківська область єдина в країні використовує механізм надання допомоги по частковому безробіттю з метою запобігання настання масового вивільнення працівників.

«На ці цілі протягом 2016 року 8 підприємств області отримали з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття майже 2 млн грн. Завдяки злагодженій роботі влади та соціальних партнерів ринок праці області залишається стабільним і прогнозованим», – підсумував Анатолій Толстих.

Члени комітету прийняли рішення щодо продовження терміну компенсації витрат 8 роботодавцям, які працевлаштували 8 безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, що надасть змогу зберегти робочі місця для переселенців.

Крім цього, на засіданні затвердили план роботи комітету на 2017 рік.

 

comments powered by HyperComments