На пам’ятках історії та мистецтва Харківщини почали встановлювати охоронні дошки

П'ятниця, 23 грудня 2016, 21:24
Протягом листопада-грудня дошки у Харкові з’явилися на 23 будівлях, які знаходяться в Державному реєстрі нерухомих пам’яток України.
На пам’ятках історії та мистецтва Харківщини почали встановлювати охоронні дошки

Як зазначили в Управлінні культури і туризму ХОДА, така робота вперше проводиться на території Харківської області. Наявність охоронних дощок свідчить про те, що об’єкт знаходиться під охороною держави.

«Крім того, наше завдання – познайомити мешканців області з історичними та мистецькими об’єктами регіону, показати, що ми можемо пишатися власним культурним доробком», – зазначили в Управлінні культури і туризму ХОДА.

З 23-х пам’яток, на яких було встановлено дошки, 14 знаходяться в Харкові, 9 – в районах області. Серед них – театр «Березіль», Харківський театр для дітей та юнацтва, комплекс будівель Харківського університету імені Василя Каразіна, Шляховий палац у Чугуєві, будинок Іллі Рєпіна, будівля вокзалу в Будах etc.

Робота зі встановлення охоронних дощок, розпочата наприкінці 2016 року, буде продовжуватися й надалі, запевняють в Управлінні культури та туризму обладміністрації. Всього в області на обліку перебуває 9384 об’єкта культурної спадщини - археологічних, історичних, монументального мистецтва. З них до Державного реєстру нерухомих пам’яток України занесені 1777 пам’яток археології, 158 пам’яток історії та 14 пам’яток монументального мистецтва.

comments powered by HyperComments