Харківську область названо серед перших регіонів з ремонту доріг

Вівторок, 27 грудня 2016, 07:22
"Там, де губернатор бере на себе відповідальність і є у міцному контакті із облавтодорами, маємо результат", - вважає Міністр інфраструктури
Харківську область названо серед перших регіонів з ремонту доріг

Децентралізація позитивно впливає на проведення ремонтних робіт на дорогах місцевого значення, адже місцеві бюджети зросли уп’ятеро. Найкраще цієї можливістю скористались Львівщина, Харківщина та Київ. Це свідчить про якісний менеджмент цих регіонів. Таку думку в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» висловив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Міністр зазначив: цього року першими серед ремонту доріг виявились Львівська і Харківська області та Київ. Звичайно, частина коштів надійшла за рахунок митного експерименту, однак, на думку Омеляна, головне – дієвий менеджмент регіону.

«Там, де губернатор бере на себе відповідальність і є у міцному контакті із облавтодорами, маємо результат. Області отримують належне фінансування та належним чином його використовують. Дійсно, Західній Україні пощастило більше, адже половина коштів отримана у результаті митного експерименту», – розповів Омелян.

А вже у бюджеті 2017 року митний експеримент закладений на всі області, - повідомляє ZIK.

Нагадаємо, що у 2016 року за рахунок всіх джерел фінансування було відремонтовано 4044 км автомобільних доріг загального користування. Про це розповів Євген Зражевець, начальник Служби автомобільних доріг в Харківській області під час своєї прес-конференції.

У серпні цього року стартували ремонтні роботи на трасі Чугуїв-Мілове. І уже є видимі результати – на 70 км дороги майже повністю відновлено покриття. Проте робота триває. Крім того, за цей період було відремонтовано 9,8 км об’їзної дороги навколо Харкова, а також автомобільні дороги Краснокутськ-Богодухів (1,6 км), Пересічне-Березівське-/М-03/ з під’їздом до санаторію «Березівські мінеральні води» (1,3 км) та під’їзд до смт Хороше (1.,9 км).

«Ми розпочали роботу на дорозі Харків-Охтирка, – розповів Зражевець, – ми розпочали дуже активними темпами, дуже динамічно організовували цю роботу. Нам допоміг наш підрядник Автомагістраль. І за дуже короткий термін ми зробили багато на цій автомобільній дорозі. Це 16 кілометрів в таких умовах. На сьогоднішній день настала зима і ми припинили роботу, але плануємо поновити. Наступного року ми маємо зробити досить багато на трасі Харків-Охтирка. Також варто звернути увагу на те, що минулого року ми займалися тільки експлуатацією, то в цьому –  ще й поточним ремонтом автомобільних доріг».

 

 

comments powered by HyperComments