До звіду пам’яток історії та культури Харківщини буде включено 9384 пам’ятки

Середа, 28 грудня 2016, 17:03
Регіональний том увійде до всеукраїнського енциклопедичного видання про відомі нерухомі об’єкти культурної спадщини.
До звіду пам’яток історії та культури Харківщини буде включено 9384 пам’ятки

«Статті про нерухомі пам’ятки культурної спадщини м. Куп’янська, Куп’янського району, м. Чугуєва та Чугуївського району вже завершені, видати збірки по них планується уже в наступному році», - розповідають в Управлінні культури і туризму ХОДА.

У першому засіданні оновленої обласної редакційної колегії Харківського тому видання «Звід пам’яток історії та культури України» взяли участь представники Управління культури і туризму ХОДА та співробітники ОКЗ «Харківський науково-методичний центр охорони культурної спадщини», фахівці у сфері пам’яткознавства, історії, краєзнавства, мистецтвознавства, архітектури, археології, культурології, а також працівники музейних, архівних і бібліотечних установ.

«Звід пам’яток історії та культури України» - перше в історії України фундаментальне енциклопедичне науково-довідкове видання про відомі нерухомі пам’ятки та об’єкти культурної спадщини, що мають історичну, археологічну, наукову, мистецьку та архітектурну цінність. Підготовка статей за даними напрямами є важливою науковою базою для складання та поповнення Державного реєстру нерухомих пам’яток України на основі нових та об’єктивних оцінок.

Підготовка цього видання здійснюється на виконання Указу Президента України від 11.12.2000 р. № 1328 та Указу «Про додаткові заходи з підготовки і випуску багатотомного енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури України» від 28.11.2007 р. № 1156.

comments powered by HyperComments