Рівень газифікації Харківської області становить 71,5%

Середа, 4 січня 2017, 15:07
Минулого року жителі десяти населених пунктів Харківщини отримали доступ до газопостачання.
Рівень газифікації Харківської області становить 71,5%

Як повідомляє офіційний сайт ХОДА, в 2016 році в Харківській області запустили низку газопроводів, будівництво яких було зупинене в 2010-2013 роках. За словами начальника Управління ПЕК Олексія Белоцького, робота на цих газопроводах стартувала в 2015 році. Тоді вже були завершені роботи на першому об’єкті – газопроводі селища Приколотне Великобурлуцького району.

А в минулому році завершилось будівництво газопроводів в 10 населених пунктах області. Зокрема, тоді було введено в експлуатацію газопроводи середнього тиску по вулицях Ватутіна та Щорса в селі Скалонівка Зачепилівського району (загальна довжина -1,65 км), а також по вулицях  Підлісянка, Серебрянка та Захвостянка у селі Лютівка Золочівського району (3 км).

Газопроводи високого та низького тиску загальною довжиною понад 16 км були побудовані у селах Чорноглазівка та Жовтневе Золочівського району. Тепер газифіковано село Новодмитрівка Сахновщинського району, де побудували газопроводи високого тиску довжиною 7,4 км та вуличні газопроводи довжиною більше 5 км. Газопровід довжиною майже 4 км побудовано по вул. Кавказькій села Курилівка Куп'янського району. Також газифіковано село Бахметівка Нововодолазького району, селище Раківка Балаклійського району, завершено газифікацію села Копані Лозівського району. Також були проведені роботи з газифікації житлових будинків у селищі Приколотне Великобурлуцького району.

«У 2017 році роботу з газифікації населених пунктів області буде продовжено, – наголосив Олексій Белоцький, – у соціальній сфері ми переходимо на використання альтернативного палива. При цьому від варочного газу для населення, який використовується для приготування їжі, не відмовляємося, оскільки комфорт жителів області - наша головна мета», - зауважив Олексій Белоцький.

Як повідомляла «Справжня варта», в 2016 році було відремонтовано 4 тис. км доріг загального користування і 13 тис. кв. м комунальної мережі. Про це заявив начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець.

comments powered by HyperComments