На Харківщині майже 3 тисячі переселенців знайшли роботу

Четвер, 5 січня 2017, 15:16
Крім того, послугами центрів зайнятості скористалися майже 7,2 тисяч внутрішньо переміщених осіб.
На Харківщині майже 3 тисячі переселенців знайшли роботу

Як повідомляє прес-служба ХОДА, про це заявив директор Харківського обласного центру зайнятості Володимир Міненко. За його словами, люди зазвичай влаштовуються на підприємства комунальної сфери, до закладів освіти, охорони здоров’я, фермерських та сільськогосподарських підприємств, лісгоспів та банківських установ.

«Послугами центрів зайнятості регіону скористалися майже 7,2 тисяч внутрішньо переміщених осіб, – зазначив він, – їм надавалась допомога у самовизначенні та підвищенні конкурентоспроможності на ринку праці».

Міненко також розповів, що підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації проходили 711 осіб, а 190 безробітних отримали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Понад 1,1 тисяч осіб взяли участь в громадських та інших видах тимчасових робіт, 245 переселенців були працевлаштовані з компенсацією роботодавцям витрат на оплату праці, 9 особам компенсовані витрати на проходження медогляду, 40 людей працевлаштовані за рахунок виплати роботодавцям компенсації у розмірі єдиного соціального внеску.

Крім того, з Харківською службою зайнятості зараз співпрацює сімнадцять волонтерських організацій та благодійних фондів. Наприклад, наприкінці 2016 року спільно з громадською організацією «Всеукраїнська асоціація переселенців» було організовано масштабний ярмарок вакансій, який проходив під гаслом «Створимо майбутнє разом». Вакансії пропонували представники 25 підприємств, установ та організацій. За пошуком роботи на ярмарок вакансій звернулись понад 650 переселенців.

comments powered by HyperComments