На Харківщині з'явилася соціальна мапа регіону

Середа, 11 січня 2017, 20:49
Мапу доповнює брошура з контактами всіх організацій та установ соцсфери Харківської області.
На Харківщині з'явилася соціальна мапа регіону

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, друкована продукція була розроблена фахівцями департаменту та Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді в рамках Комплексної програми соціального захисту населення області. Під час створення карти враховували досвід європейських країн. Тепер і працівникам сфери, і жителям області буде легше орієнтуватися у світі соціальних послуг.

«Соціальна карта області була видана вперше, - підкреслює Юрій Шпарага. - Тут позначено місце розташування основних установ соцсфери регіону. Кожен напрямок виділено своїм кольором: департаменти та управління соціального захисту населення, управління Пенсійного фонду, центрів зайнятості, служби у справах дітей, інтернатних закладів і так далі. Також дані телефони «гарячих ліній» і перелік обласних установ соцзахисту з телефонами та адресами».

Брошура, яка доповнює карту, містить не тільки необхідні дані організацій і установ, але також і корисну правову та законодавчу інформацію. Тираж брошури - 5 тис. примірників. За словами Юрія Шпараги, друкована продукція буде поширюватися в установах соціального захисту населення та офісах партнерів - громадських і волонтерських організацій.

«Така друкована продукція допоможе громадянам знайти адреси потрібних організацій, а також знати, які види послуг тут надають. Згодом плануємо вдосконалювати карту», - уточнив керівник Департаменту соцзахисту.

На даний момент у друку знаходиться черговий тираж брошури для ветеранів АТО. Інформаційне видання вперше вийшло в Харківській області в 2014 році. Як розповіла директор Харківського обласного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Олена Хватинець, в цьому році інформацію у виданні черговий раз обновили.

«У виданні є вся інформація про пільги для учасників АТО, зміни в законодавстві, необхідні контакти, - уточнила Олена Хватинець. - Також хочу відзначити ще одне наше спільне видання, яке виходило в 2015 і 2016 роках - «Державна підтримка сімей з дітьми». Скоро вийде оновлена версія. Тут також зазначена необхідна інформація - які існують види послуг і посібників для сім'ї з дитиною».

comments powered by HyperComments