ХТЗ повинен працювати на українську економіку - Райнін

Четвер, 12 січня 2017, 13:15
Служба безпеки України зафіксувала факт підготовки демонтажу потужностей ХТЗ для вивезення в Росію.
ХТЗ повинен працювати на українську економіку - Райнін

Про це в інтерв`ю "Цензор Нет" повідомив голова АП Ігор Райнін.

"Президент підтримав ідею, що ХТЗ повинен працювати на українську економіку, і люди повинні отримувати заробітну плату", - скаав він.

За словами Ігора Райніна, історія, яка склалася навколо заводу, складна. У свій час підприємство належало російському бізнесменові Олегу Дерипасці. СБУ, у свою чергу, зафіксувала факт підготовки демонтажу потужностей підприємства для вивезення в Росію. Через це всі рахунки ХТЗ були заблоковані, а проти людей, яких підозрювали у підготовці цієї операції, була порушена кримінальна справа.

"З часом Дерипаска продав свій пакет акцій пану Ярославському. Ярославський, до речі, володів до 2006 року цим підприємством", - прокоментував голова АП.

З цього приводу була проведена зустріч з  Ярославським в Адміністрації Президента, під час якої обговорювалися декілька питань: необхідність сплатити заробітну плату, а також запуску виробництва. Зараз Олександр Ярославський має виконати свої зобов'язання.

Нагадаємо, що 6 грудня за планом відновлення виробництва, на роботу вийшли співробітники ХТЗ, що безпосередньо залучені до підготовчих процесів, на чолі з генеральним директором підприємства Андрієм Ковалем.

comments powered by HyperComments