Молоді мами отримали нову зручну послугу. Послуга є безкоштовною

Четвер, 12 січня 2017, 18:04
Свідоцтво про народження тепер можно отримати в Харківському обласному перинатальному центрі
Молоді мами отримали нову зручну послугу. Послуга є безкоштовною

Завдяки цьому, за словами заступника голови ХОДА Михайла Черняка,  батькам не доведеться стояти з немовлятами в чергах в органи реєстрації.

Першим, хто отримав свідоцтво про народження в Харківському обласному клінічному перинатальному центрі, став малюк з родини переселенців (його батьки - сім'я з Донецька, зараз живуть в селищі Пісочин).

«Важливо розуміти, що головна мета подібних новацій - це забезпечення комфорту нашим громадянам. Такі послуги, як видача свідоцтва про народження, повинні бути зрозумілими і не завдавати зайвих клопотів, - сказав Михайло Черняк. - Народжується новий громадянин нашої країни, і держава йде назустріч - дає перший документ безпосередньо в пологовому будинку».

Як пояснив начальник Головного територіального управління юстиції в Харківській області Олександр Чурсін, свідоцтва про народження в окремих пологових будинках України видають вже другий рік. У нашому регіоні першими на нову систему перейшли міські пологові будинки. Активно впроваджувати послугу в обласних закладах охорони здоров'я почали в кінці 2016- го.

«Всього видано понад 5 тисяч свідоцтв про народження. Далі ми будемо розвивати послугу і разом зі свідоцтвом видавати довідки про реєстрацію місця проживання. Послуга необов'язкова - за бажанням батьків», - уточнив Олександр Чурсін.

В.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан наголосила: ця послуга є безкоштовною.

«До породілля звертається соціальний працівник, і вони вирішують: чи згодна мама, щоб дитині видали свідоцтво про народження відразу в пологовому будинку. 99,9% жінок погоджуються на таку послугу, щоб не витрачати свій час на оформлення документів, а приділити увагу дитині», - зазначила Галина Сіроштан.

comments powered by HyperComments