У Харкові стартував масштабний вертепний фестиваль/ Фоторепортаж

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 13 січня 2017, 21:31
Сьогодні у місті стартував ВЕРТЕП-ФЕСТ, який став першим вертепним заходом такого масштабу, який коли-небудь проходив на Сході України.
У Харкові стартував масштабний вертепний фестиваль/ Фоторепортаж

Цього дня до Харкова з’їхалося близько півсотні різноманітних вертепних колективів з вісімнадцяти областей України. Серед них – і дитячі, і дорослі, і традиційні, і сучасні. Всі вони не тільки представили перед мешканцями та гостями міста всі грані вертепної традиції, а й подарували їм яскраве святкове дійство прямо до Старого Нового року.

 

«В наш не дуже легкий час це допомагає людям відчути ту частинку свята, яке повинне бути в нашій країні, – розповів ведучий Андрій Сердюк, – це традиції, які ми зберігаємо, проносячи через покоління. Ми повинні розповісти нашим дітям про ті свята, про ті обряди, про ті традиції, які існують на нашій рідній ненці-Україні. Тож цей фестиваль має бути. Тим більш, у нас, на Східній Україні. Як ви знаєте: кажуть, що в більшості такі свята проходять на Заході або Центрі. Але цей фестиваль доводить, що у нас, на Східній Україні, ці традиції є, ці традиції живуть і ці традиції, як то кажуть, не забувають» .

Стартував вертепний фестиваль з параду, в якому взяли участь його учасники. Вони колонами рушили з майдану Свободи та майдану Конституції і зустрілись поблизу Національного театру опери та балету. Потім вертепні колективи розійшлися по різним майданчикам, де презентували свої виступи. Серед таких місць – сам ХНАТОБ, площа поблизу пам’ятника Шевченку, торгово-розважальні центри, державні установи та медичні заклади. Зокрема, вертепівці завітали і до військового шпиталю. Щоб бійці, які там лікуються, також могли побачити це святкове дійство.

На цьому ВЕРТЕП-ФЕСТ не завершується. Завтра, о 12.00, вертепні колективи знову зберуться на тих же самих майданчиках і продовжать свої яскраві та різноманітні виступи.

comments powered by HyperComments