Світлична: Харківські учні лідирують у МАН та олімпіадах України і світу/ Доповнено

Неділя, 15 січня 2017, 11:34
За словами губернаторки, це є результатом системної роботи, яка ведеться з обдарованою молоддю та з викладацьким колективом.
Світлична: Харківські учні лідирують у МАН та олімпіадах України і світу/ Доповнено

У Харкові стартував перший етап учнівських олімпіад та конкурсу-захисту робіт Малої академії наук. Сьогодні в ХНУ імені В.Н. Каразіна вже відбувся урочистий захід, приурочений до початку змагань. Тоді ж має відбутися олімпіада з математики та захист робіт в науковому відділенні МАН.  

«Сподіваємося, що наші учні продемонструють гарні результати – не тільки на обласному, але й на всеукраїнському рівні, – підкреслила голова ХОДА Юлія Світлична, – адже на Харківщині є сталі позиції лідирування у МАН та олімпіадах. Мені приємно відзначити, що 2016 року на Всеукраїнському конкурсі-захисті робіт Малої академії наук наша область стала першою серед усіх регіонів. Харківські учні торік завоювали 16 перших місць на конкурсі-захисті робіт МАН. Другий результат – 8 перших місць – в був у міста Київ».

За її словами, все це є результатом системної роботи, яка проводиться з обдарованою молоддю та викладацьким колективом. Голова ХОДА підкреслила, що цього року були запроваджені нові підходи щодо підготовки школярів до всеукраїнських олімпіад, закуплене нове мультимедійне обладнання, що дозволяє проводити заняття більш цікаво.

Також вона зазначила, що за останні два роки завдяки бюджетній децентралізації вдалося суттєво збільшити фінансування закладів освіти. Наприклад, в 2016 році до обласних шкіл надійшло 28 сучасних навчальних кабінетів та більше 1400 комп’ютерів.

В урочистих заходах взяв участь заступник голови – керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев. За його словами, керівництво облдержадміністрації вважає освіту однією з конкурентних переваг регіону. Він підкреслив, що стратегія ХОДА спрямована на підвищення якості освіти та створення умов для навчання та виховання кожної дитини. Крім того, значний пріоритет надається роботі з обдарованою молоддю. Бабічев зазначив, що задля широкого залучення наукових ресурсів до роботи з обдарованими дітьми та молоддю з 2017 року в області був започаткований освітній проект «Наукові обрії Харківщини».

«Реалізація проекту дозволить у перспективі забезпечити підготовку сучасних фахівців з науковим світоглядом, сприятиме подальшій інтеграції освіти і науки, популяризації наукових знань, формуванню наукового стилю мислення школярів», - розповів Анатолій Бабічев.

За його словами, харківські школярі здобувають перші місця не лише на всеукраїнських, а й міжнародних учнівських олімпіадах. Наприклад, у 2016 році всі 7 учасників здобули медалі на міжнародних олімпіадах з математики, фізики та хімії.

Під час урочистостей перед учасниками виступили такі їх титуловані колеги: неодноразова переможниця Міжнародної математичної олімпіади та переможниця Європейської математичної олімпіади для дівчат, першокурсниця факультету математики й інформатики ХНУ ім. В.Н. Каразіна Ольга Сіліна та 11-класниця харківського ліцею № 107 Дарина Тимохіна, яка неодноразово перемагала у Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН.

З графіком проведення обласного етапу учнівських олімпіад можна ознайомитися тут, із графіком захистів робіт МАН - тут.

comments powered by HyperComments