17-річні школярі мусять з’явитися до військкомату

Юлія  |  Вівторок, 17 січня 2017, 15:11
У межах приписаної кампанії. Тим юнакам, які проігнорують відповідний указ, загрожує адміністративна відповідальність
17-річні школярі мусять з’явитися до військкомату

На Харківщині до 31 березня поточного року триватиме приписна кампанія, під яку підпадають 17-річні мешканці області. Про це розповів Юрій Калгушкін, військовий комісар Харківського військового військкомату.

“Під прописку підпадають громадіни України, яким цього року виповниться 17 років, – зазначив він, – мета проведення приписки – це, в основному, первинна постановка на військовий облік. А це основа всього. Як ви знаєте, на військовому обліку знаходяться громадяни України віком від сімнядцяти до шестидесяти років. Це основа укоплектування Збройних сил”.

За словами Калгушкіна, прописна кампанія поводиться тісній взаємодії з місцевою владою. Крім того, до неї будуть залучалися керівники учбових заходів, адже відповідні посвідчення в основному отримають школярі та студенти ПТУ. Під час проведення приписної кампанії враховуваьимуться інтелектуальні якості юнаків, виявлятимуться ті особи, які бажають поступити до військових вишів чи піти на контракту військову службу. Також буде враховуватися така категорія, як представники тих чи інших релігійних організацій. Вони можуть скористатися правом проходження альтернативної військової служби.

Під час проведення приписної кампанії будуть складені списки тих, хто поки що не може проходити військову службу за станом здоров’я. До одного потраплять ті особи, кому дадуть рік на лікування, до другого – ті, хто отримає всього шість місяців. Після чого вони, як і всі інші, отримають прописне посвідчення. Але ті юнаки, які будуть визнані непридатними для проходження військової служби, отримають військовий білет.

За словами Калгушкіна , Харківщина відрізняється високою ефективностю проведення приписної кампанії, яка, в свою чергу, відіграє значну роль в якісному і кількісному обліку громадян України. Він також підкреслив, що тим, хто не з’явитися до військкомату, буде загрожувати адміністративна відповідальність .

Нагадаємо, що рішення про оголошення призову на службу офіцерів запасу з кафедр військової підготовки вишів ще не ухвалено. Про це журналістам у Києві заявив заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник Марко Андрусяк.

comments powered by HyperComments