Скільки заплатять батьки за харчування дітей в дитсадках, школах і профтехучилищах

Середа, 18 січня 2017, 17:29
У Харкові встановили єдині грошові норми вартості харчування
Скільки заплатять батьки за харчування дітей в дитсадках, школах і профтехучилищах

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 18 січня, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, для дошкільних навчальних закладів визначено такі грошові норми:
- вікова група від 1-го до 3-х років - 18 грн (з розрахунку: 7,2 грн з бюджету і 10,8 грн - батьківська плата);
- вікова група від 3-х до 6-ти (7-ми) років - 23 грн (з розрахунку: 9,2 грн - бюджетні кошти і 13,8 грн - батьківська плата);
- у групах з цілодобовим режимом перебування, вікова група від 1-го до 3-х років - 19 грн (з розрахунку: 7,6 грн з бюджету і 11,4 грн - батьківська плата); від 3-х до 6-ти (7-ми) років - 24 грн (з розрахунку: 9,6 грн з бюджету і 14,4 грн - батьківська плата);
- у санаторних та спеціальних групах, вікова група від 1-го до 3-х років - 19 грн; від 3-х до 6-ти (7-ми) років - 24 грн (відповідно до законодавства України).

Для загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів встановлені наступні норми:
- для учнів 1-4-х класів - 9 грн;
- для учнів 1-х класів безкоштовне молоко - не більше 4,95 грн.

Для учнів пільгового контингенту (в тому числі дітей загиблих учасників антитерористичної операції) 1-4-х класів, які відвідують групи продовженого дня, вартість харчування не змінилася і становить 12 грн; 5-11-х класів - також 12 грн.

Для учнів пільгових категорій у професійно-технічних закладах, фінансування яких здійснюється за кошти міського бюджету, грошові норми харчування визначені в розмірі 45 грн на день.

Вартість харчування для вихованців Харківського дитячого будинку «Родина» становить 55 грн на дитину на день; для учнів і вихованців Харківської загальноосвітньої школи-інтернату №14: дошкільний підрозділ - 40 грн, школа-інтернат - 55 грн.

Директор Департаменту освіти Ольга Деменко нагадала, що з 1 січня 2016 року на державному рівні скасували безкоштовне харчування початкової школи, пізніше - безкоштовне харчування дітей пільгових категорій. Але з ініціативи Харківського міського голови Геннадія Кернеса міська рада підтримала виділення коштів з бюджету на ці цілі.

«Крім того, було вирішено, що з 2017 року безкоштовне харчування в установах освіти отримають діти загиблих учасників АТО: школярі - обіди, а вихованці дитячих садків повне харчування. Першокласникам, як і раніше, дають безкоштовно молоко, а школярі початкових класів безкоштовно снідають. У нас понад 50 тис. учнів 1-4 класів, понад 2 тис. дітей пільгових категорій та понад 5 тис. дітей, які потребують дієтичного харчування. У дитячих садках пільги на харчування отримують понад 15% дітей», - повідомила директор Департаменту освіти.

За її словами, місто фінансує 40% вартості харчування дошкільнят, і з цього року вперше була введена градація вартості харчування за віком дітей.

«Торік вартість харчування в дитячих садках становила 17 грн для всіх, але по суті порції у дітей трьох і семи років різні. Тому вартість харчування для дітей від одного до трьох років встановлена ​​в розмірі 18 грн, а від трьох до шести-семи років - 23 грн. В умовах, коли вартість продуктів зростає, ми зберігаємо якість, раціон і калорійність харчування. Стежимо за якістю приготування і за санітарним станом наших їдалень. Торік було замінено 416 одиниць техобладнання в 181 навчальному закладі», - повідомила Ольга Деменко.

comments powered by HyperComments