Нові перспективи Харківщини. Юлія Світлична зустрілась з представниками провідних харківських ЗМІ

Сергій  |  Четвер, 19 січня 2017, 18:03
Що саме почули журналісти від голови ХОДА про нові пріоритети соціально-економічного розвитку регіону у 2017 році
Нові перспективи Харківщини. Юлія Світлична зустрілась з представниками провідних харківських ЗМІ

Харківщина у 2016 році перейшла на стадію економічного розвитку.

Якщо раніше регіон знаходився на  етапі антикризової стабілізації, то сьогодні ми бачимо наростання цілком позитивних тенденцій.   Говорячи про це, губернаторка спирається на статистичні макропоказники. 

"Протягом 2016 року промисловість вперше за п'ять років показувала стабільне зростання обсягів виробництва. 62 підприємства області сьогодні залучені до реалізації програм імпортозаміщення, близько 70 промислових підприємств працюють з прибутком. Це важливо, оскільки ми розуміємо, що зростання промисловості - запорука стабільності завтрашнього дня", - сказала Святлична.

Індекс виробництва продукції сільського господарства за підсумками року склав 106,5% при плані 97,9%, перевищено планові показники із залучення капітальних інвестицій, введення житла в експлуатацію.  Завершено будівництво знакових харківських об'єктів -  станція метро «Перемога»,  органна зала Харківської обласної філармонії, ремонт траси  Чугуїв - Мілове.

Особливу увагу голова ХОДА приділила зростанню промисловості: індекс промислового виробництва 106% проти 101% очікуваного.

"Всі ми розуміємо, що рост промисловості - стабільність завтрашнього дня", - сказала Світлична пресі.

Вона підкреслила важливість відновлення роботи Харківського тракторного заводу, співпраці підприємств регіону з ДП "Укроборонпром", пошуку нових ринків збиту, а також пообіцяла поставити питання в Кабінеті міністрів України про збереження виробничого профіля Харківського авіазаводу.

Також губернаторка відзначила відкриття у 2016 році в Харкові трьох міжнародних представництв - Консультативної місії ЄС, GIZ та ЄБРР.

В соціальній сфері - обласна програма підтримки учасників АТО в придбанні житла, по якій  26 сімей уклали договори на придбання пільгових квартир, будівництво нової школи в Пісочині - вперше за 12 років в регіоні школа вводиться "з нуля".

У 2017 році за рахунок коштів ЄБРР у сумі 89 мільйонів гривень буде відремонтовано  14 районих лікарень, а завдяки системі PROZORO додатково на 20 млн.грн. ще й обласний онкологічний центр. Також важливим напрямом соціальної роботи, за словами Світличної, є введення в дію Регіонального центру надання адміністративних послуг,  а також реконструкція великої зали Харківської обласної філармонії, проекту електроний квиток на транспорті.

Таким чином, харківська губернаторка під час свого спілкування зі ЗМІ дійно охопила основні напрями проблематику, яка є нагальною для мешканців нашого регіону.

comments powered by HyperComments