З людей, які подали скаргу на діяльність нічного клубу, вимагають стотисячну компенсацію

Юлія Гуш  |  Понеділок, 23 січня 2017, 21:16
Почалося все з того, що мешканці одного з будинків по Римарській вулиці подали позов проти клубу «Білий какаду», діяльність якого сприйняла чимало проблем та незручностей.
З людей, які подали скаргу на діяльність нічного клубу, вимагають стотисячну компенсацію

Клуб «Білий какаду» знаходився в підвальному приміщенні будинку. Він працював вісім років і за весь цей час у мешканців зібралося чимало претензій до його діяльності. Їм заважав постійний галас, гучна музика, вібрація, бійки та розгнуздана поведінка його відвідувачів. Влітку ситуація тільки загострювалась. За словами представниці домового комітету Олени Полторацької, додаткових незручностей завдавали таксисти, які не заглушували мотори автівок, та самі клієнти, які збиралися неподалік клубу. Причому, спроби якось зарадити цій ситуації зазнавали невдачі: водії таксі на зауваження відповідали погрозами, а відвідувачі клубу їх просто ігнорували. Адміністрація «Білого какаду» у свою чергу заявляла, що не має до цього жодного стосунку.

«Навені минулого року був створений домовий комітет, – розповів представник комітету Борис Шестопалов, – і в тому числі на його ім’я почали поступати скарги мешканців на шум, бійки та інші явища, пов’язані з діяльністю клубу «Білий какаду». В результаті була написана колективна скарга, під якою підписалися близько 50 мешканців, на ім’я в.о. голови ГУ МВС в Харківській області Анатолія Дмитрієва.

Після рейду правоохоронців наприкінці жовтня минулого року клуб «Білий какаду» припинив свою діяльність. Проте згодом представники закладу подали позов на членів домового комітету. Там вони вимагали компенсацію у розмірі 100 000 гривень за моральну шкоду, яка буцімто була заподіяна репутації клубу. До речі, самим мешканцям будинку й досі невідомо, хто є офіційним власником клубу.

Правозахисник Максим Корнієнко зазначив, що даний позов не відповідає умовам чинного законодавства. Зокрема, в наданому документі не було наведено відповідних доказів, а самі звинувачення базуються на скарзі, яку подали мешканці будинку.

«Це дуже дивно, – зазначає Максим Корнієнко. – Такі заклади зазвичай «сидять» так, щоб їх ніхто не бачив. Окрім їхніх клієнтів. І я ніколи не чув, щоб такі заклади подавали подібні позови. Хоча я чув, що зараз мешканці Львову подають позов до «Білого какаду».

26 січня Шевченківський суд буде розглядати позов клубу. Спікери зазначили, що якщо рішення буде прийняте не на їхню користь, то вони його оскаржуватимуть в Апеляційному суді. Вони наголосили на тому, що готові відстоювати власні права всіма законними методами.

comments powered by HyperComments