Для харчоблоків шкіл та дитячих садків Харкова придбано нове обладнання

Вівторок, 24 січня 2017, 14:03
Жарочні шафи, холодильники, побутова техніка, також був закуплений столовий та кухонний посуд
Для харчоблоків шкіл та дитячих садків Харкова придбано нове обладнання

Про це повідомила технолог КП «Комбінат дитячого харчування» Ірини Гонтаренко.

У жарочних шафах в шкільних їдальнях кухарі самі роблять випічку, в холодильниках зберігаються продукти, які вже готовими привозять зі складів комунального підприємства.

«До нас на підприємство продукти надходять за заявками, які подають школи. Формується загальне замовлення, після чого ми розвозимо продукти по школах, де в кожній з них продукцію приймає медпрацівник і завідуюча виробництвом. Всі продукти надходять у комунальне підприємство з сертифікатами, якщо у технолога виникають сумніви з приводу якості, ми відправляємо продукцію постачальнику. Ми працюємо з заводами-виробниками з Харківської області і великими підприємствами з інших регіонів України», - зазначила Ірина Гонтаренко.

Як повідомила завідуюча виробництвом їдальні школи №156 Раїса Журавльова, для школярів складається циклічне меню, але воно дуже різноманітне. У меню входять страви з птиці, яловичини, сиру, яєць, а також фрукти, овочі, компоти зі свіжих і заморожених фруктів тощо. Окремо розробляється дієтичний раціон для дітей зі спеціальними медичними довідками. Для цих дітей використовуються, в основному, відварені продукти.

Нагадаємо, що у Харкові встановили єдині грошові норми вартості харчування.  Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, для дошкільних навчальних закладів визначено нові грошові норми.

comments powered by HyperComments