Світлична і представник Посольства США привітали перших молодят, які отримали послугу "Одруження за 24 години"/ ВІДЕО

Четвер, 26 січня 2017, 09:16
Неофіційними свідками на весіллі стали голова ХОДА, яка вручила молодятам свідотство про одруження, і начальник відділу з правових питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт
Світлична і представник  Посольства США привітали перших молодят, які отримали послугу "Одруження за 24 години"/ ВІДЕО

 У Харкові зареєстрували перший такий шлюб.

Щоб укласти шлюб за цією послугою, треба звернутися до комунального підприємства, укласти договір, позначити час, місце і дату церемонії. В цей же день видається свідоцтво про шлюб, складається актовий запис, не пізніше наступного дня дані вносяться до реєстру актів цивільного стану.

«Це пілотний проект Міністерства юстиції, який стартує в Харківській області, - розповіла голова ХОДА. - Будь-який громадянин України може звернутися за послугою - і протягом доби оформити шлюб».

Офіс комунального підприємства, яке буде реалізувати проект «Одруження за 24 години» в Харкові, працюватиме за адресою: вул. Сумська, 96. За словами Юлії Світличної, у подальшому в Харкові працюватимуть два таких офіси. Також розглядається можливість відкриття офісів на території області - в містах обласного значення.

Нагадаємо, що в Харкові вже акредитовані суб'єкти надання послуг в рамках пілотного проекту Міністерства юстиції «Шлюб за добу», одним з яких стало КП «Щасливе місто», що працює з 2013 року. Таке рішення після розгляду клопотань прийняло Головне територіальне управління юстиції в Харківській області.

Реєстрацію шлюбу буде проводити співробітник відділу РАЦС, свідоцтво про шлюб молодята отримуватимуть протягом доби з моменту звернення за послугою.

comments powered by HyperComments