Харків'яни можуть отримати безоплатну правову допомогу у спеццентрах

Четвер, 26 січня 2017, 10:03
Роботу одного з таких центрів було оглянуто головою ХОДА Юлією Світличною та начальником відділу з правових питань Посольства США в Україні Крістофером Смітом
Харків'яни можуть отримати безоплатну правову допомогу у спеццентрах

Щодня до центру звертаються 10 - 15 осіб. Якщо клієнту потрібна допомога, то він отримує її відразу ж. Якщо його інтереси необхідно представляти в суді, то адвокат для нього буде призначений протягом 10 днів після звернення.  Усього в Харкові працюють два подібних центри, в районах області - ще три. З 1 вересня 2016 року в регіоні також відкрилися 25 бюро первинної правової допомоги, де малозабезпечені мешканці області можуть отримати правові консультації.  Близько 35% клієнтів Харківського місцевого центру надання безоплатної вторинної правової допомоги на  Московський проспект, 27 складають учасники АТО.  

Крістофер Сміт зазначив, що експерти Посольства США в Україні позитивно оцінюють роботу системи безоплатної правової допомоги в Харківській області.

«Це позитивний приклад ефективної взаємодії влади та громадянського суспільства», - відзначив Крістофер Сміт.

Спілкуючись з працівниками центру, Юлія Світлична підкреслила, що в їх роботі важливі як професіоналізм, так і ставлення до людей, які потребують допомоги.

«Витримка, професіоналізм і компетентність - три постулати, на яких має базуватися ваша робота», - наголосила глава ХОДА.

Нагадаємо, що раніше голова ХОДА Юлія Світлична і начальник відділу з правових питань Посольства США в Україні Крістофер Сміт стали неофіційними свідками на першому весіллі за проектом «Одруження за 24 години».

comments powered by HyperComments