У Харкові відбудеться Вікімарафон

Четвер, 26 січня 2017, 20:35
Протягом 28 та 29 січня 2017 року у Харкові відбудеться дводенний Вікімарафон, приурочений до дня народження української Вікіпедії, перша стаття в якій була створена 30 січня 2004 року.
У Харкові відбудеться Вікімарафон

Під час Вікімарафону його учасники будуть писати нові статті до українського, а також, за бажанням, до англійської та кримськотатарської мовних розділів популярної онлайн-енциклопедії Вікіпедія, спілкуватися та обмінюватись досвідом редагування Вікіпедії. Досвідчені редактори Вікіпедії також навчатимуть редагуванню Вікіпедії всіх учасників Вікімарафону, які ще ніколи не намагались написати чи доповнити статтю у Вікіпедії, та допомагати їм у створенні їх перших статей у цій онлайн-енциклопедії.
Вікімарафон у Харкові триватиме 2 дні: 28 та 29 січня з 11 до 16 години та відбуватиметься у Харківській державній науковій бібліотеці імені В.Г. Короленка (пров. Короленка, 18), Більш детальну інформацію Ви можете отримати на сторінці події у Facebook.

Вікімарафон у Харкові відбувається в рамках Всеукраїнського Вікімарафону до 13-річчя української Вікіпедії та проводиться Громадською організацією «Вікімедіа Україна» за підтримки Харківської обласної державної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка.

«Взяти участь у Вікімарафоні дуже просто: треба прийти на Вікімарафон (за можливості взявши із собою ноутбук), обрати тему статті та написати статтю до української Вікіпедії під час Вікімарафону.», – зазначає координатор Вікімарафону у Харкові Сергій Петров.

Вхід на Вікімарафон вільний, а усі його учасники отримають пам’ятні вікісувеніри. Зроби подарунок українській Вікіпедії — напиши нову статтю!
Ідею Вікімарафону (раніше – Вікіфлешмобу) підтримував Ігор Костенко, Герой України, активний вікіпедист, який загинув під час Євромайдану на вул. Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року. Вперше Вікіфлешмоб, присвячений пам’яті Ігоря Костенка, був проведений наприкінці квітня 2014 року і за один день було створено близько тисячі нових статей. Того ж року засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз оголосив Ігоря Костенка вікіпедистом року і приїхав до України для вручення нагороди його родичам. З 2015 року Всеукраїнський Вікімарафон за традицією проводиться до дня народження україномовного розділу Вікіпедії.

Довідка
Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні, і займається популяризацією вікіпроектів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія, залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.

Вікімарафон у Харкові проходить в рамках Всеукраїнського Вікімарафону, який триватиме з 28 по 30 січня 2017 року і присвячений 13-річчю української Вікіпедії. Також подібні заходи відбудуться у близько 30 містах, містечках та селах України, зокрема, у Києві, Вінниці, Житомирі, Івано-Франківську, Львові, Сумах, Тернополі, Херсоні, Хмельницькому, Черкасах тощо.

comments powered by HyperComments