Пам'ятаємо про Голокост. Важливо не допустити відтворення тоталітарних імперій та ідеологій - Світлична

П'ятниця, 27 січня 2017, 10:33
Дробицький яр у Харкові зберігає пам'ять про жертв нацизму
Пам'ятаємо про Голокост. Важливо не допустити відтворення тоталітарних імперій та ідеологій - Світлична

"Жертвами Голокосту стали до 6 мільйонів осіб. І це тільки офіційні цифри, які абсолютно не здатні відобразити глибину тієї трагедії, яка сталася. Адже всі ці люди були знищені лише за те, що належали до єврейського народу. Дробицький яр у Харкові зберігає пам'ять про той біль, як зберігає її Бабин Яр у Києві та інші місця, де обірвалися життя десятків тисяч жертв нацизму", - пише голова ХОДА Юлія Світлична у коментарі до Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту.

Голова ХОДА відзначає: "Ця трагедія відбулася на нашій землі. Це спільний біль наших народів. І це спільна пам’ять, яку маємо пронести крізь віки. Щоб і наші діти, і діти наших дітей знали про Голокост. Знали про те, на що можуть виявитися здатними тоталітарні імперії. Й ніколи не допустили цього. Сьогодні наша держава протистоїть агресору, боронячи не лише свої кордони, але й кордони демократичного світу. Важливо не допустити відтворення тоталітарних імперій та ідеологій".

Нагадаємо, що в ті страшні дні в 1941-1942 роках в Дробицькому яру було страчено до 20 тисяч євреїв. Будівництво меморіалу жертвам нацизму в Дробицьком яру розпочалось в 1992 році. Перша черга меморіалу була відкрита 13 грудня 2002 року. До неї ввійшли пам’ятний знак-менора, алея, 20-метровий обеліск. Пізніше у 2005 році меморіал був доповнений траурним залом з Чашею скорботи.  6 грудня цього року Міністерство культури України внесло Меморіальний комплекс «Дробицький яр» в реєстр пам’ятників України.

comments powered by HyperComments