Астрономія, нові громадські ініціативи, пам'ять про Голокост та героїв-студентів - головне у Харкові за 27 січня

Сергій  |  П'ятниця, 27 січня 2017, 20:27
П'ятниця видалася дуже багатою на важливі події
Астрономія, нові громадські ініціативи, пам'ять про Голокост та героїв-студентів - головне у Харкові за 27 січня

По-перше, відзначимо низку заходів, які сьогодні відбулися у найстарішому виші Харківщини - Національному університеті ім.Каразіна.

Студентам-героям цього вишу, які загинули під час АТО, було відкрито пам'ятну дошку. Нагадаємо ще раз їхні імена: Святослав Горбенко – боєць 1-ї штурмової роти 5-го батальйону Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», Владислав Ковальов - випускник медичного факультету ХНУ ім. В.Н. Каразіна, батальйон патрульної служби міліції особливого призначення «Херсон», виконував обов'язки лікаря-хірурга, Мирослав Мисла - військовий, командир відділення окремої зведеної штурмової роти «Карпатська Січ» 93-ї ОМБР, Едуард Ушаков, старший стрілець 2-го батальйону спеціального призначення НГУ «Донбас».

Харківські астрономи отримали новий корпус, на який вони чекали десять років. Харківська школа астрономії є найпотужнішою в Україні та однією з найпотужніших у світі, а сама Україна - відома у світі астрономічна держава.

Сьогодні - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту.  Дробицький яр у Харкові зберігає пам'ять про жертв нацизму - в 1941-1942 роках в Дробицькому яру було страчено до 20 тисяч євреїв.

Не може залишитися непоміченою і зустріч громадських активістів з журналістами, під час якої вони заявили, що суспільству зараз конче необхідно консолідуватися та об‘єднувати свої зусилля заради покращення рівня життя в регіоні. "Хочу бути не серед тих, хто говорить, а серед тих, хто діє", - лейкмотивом пройшли під час цієї зустрічі слова  Марії Андреас, виконавчої директорки БФ «Майбутнє Нації».

З цікавих та корисних матеріалів дня, які "Справжня Варта" радить переглянути своїм читачам - огляд цін та пропозицій на нове житло у Харкові та інтерв'ю голови ХОДА Юлії Світличної.

"Ситуація в області є стабільною. Не дозволю знову повісити на Харківщину ярлик небезпечної території", - вважає голова ХОДА.

Але щоби ми могли почуватися цілком безпечно, радим не нехтувати порадами поліції.

Зичимо приємних вихідних!

comments powered by HyperComments