Помер харківський єпископ РКЦ

Понеділок, 30 січня 2017, 06:06
Перебував останні роки в Польщі, в монастирі братів-капуцинів
Помер харківський єпископ РКЦ

Від10 жовтня 1998 року єпископ Падевський був Львівським єпископом-помічником. 4 травня 2002 дістав призначенння бути першим дієцезіальним єпископом (ординарієм) новоствореної Харківсько-Запорізької дієцезії. Урочисте впровадження (інґрес) першого Харківсько-Запорізького єпископа-ординарія до катедри Успіння Пресвятої Богородиці відбулося 10 липня 2002 року.

Від 19 березня 2009 року, коли Святіший Отець Бенедикт XVI прийняв від єпископа Станіслава Падевського зречення з уряду ординарія Харківсько-Запорізької дієцезії, владика Падевський був єпископом-сеньйором. За станом здоров’я виїхав до Польщі, де осів у згаданому монастирі братів-капуцинів.

Народився 18 вересня 1932 року в Новій Гуті (Бучацький повіт, нині Монастириський район) на Тернопільщині. 1945 року родина Падевських була переселена до Польщі.
1988 року єпископ-емерит Харківсько-Запорізький РКЦ Станіслав Падевський першим із капуцинів повернувся в Україну і працював у різних парафіях, зокрема у Барі та Полонному. З часом отримав українське громадянство, - повідомило видання CREDO.

1988 року єпископ-емерит Харківсько-Запорізький РКЦ Станіслав Падевський першим із капуцинів повернувся в Україну і працював у різних парафіях, зокрема у Барі та Полонному. З часом отримав українське громадянство.

1988 року о. Станіслав Падевський першим із капуцинів повернувся в Україну і працював у різних парафіях, зокрема у Барі та Полонному. З часом отримав українське громадянство.

16 квітня 1995 року Папа св. Йоан Павло ІІ, продовжуючи відбудовувати структури Католицької Церкви в Україні, призначив Станіслава Падевського (тоді настоятель парафії у Вінниці) Кам’янець-Подільським єпископом-помічником. 10 червня 1995 року о. Падевський був консекрований на єпископа у Кам’янець-Подільській катедрі свв. Апп. Петра і Павла. Звершив консекрацію тодішній Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Антоніо Франко (співконсекратори — архиєпископ Львівський Мар’ян Яворський та єпископ Кам’янецький Ян Ольшанський). Його єпископський девіз — «Agnus vincit»



Джерело: CREDO
comments powered by HyperComments