Подробиці пожежі на підприємстві з переробки нафтопродуктів в Золочеві/ Фото

Понеділок, 30 січня 2017, 11:06
На місці пожежі працювали слідчо-оперативна група національної поліції, прокуратура
Подробиці пожежі на підприємстві з переробки нафтопродуктів в Золочеві/ Фото

29 січня о 23:46 на номер «101» надійшло повідомлення про пожежу, що виникла на підприємстві з переробки нафтопродуктів за адресою: Харківська область, селище Золочів, вул. Разіна, 8-Б. До рятувальників телефонували випадкові свідки, котрі побачили велику заграву.

До місця виклику негайно прибули 2 відділення пожежно-рятувального підрозділу № 52 із селища Золочів та 1 пожежна цистерна добровільної пожежної команди ДО «Комбінат Світанок». Розвідкою пожежі було встановлено, що горить ємність з мазутом об’ємом 20 куб. м. В результаті дії високої температури сталась її розгерметизація. Мазут розтікся на площу 60 кв.м. і також горів навколо цистерни. Поруч на відстані менше 2-х метрів була розташована ще одна така ж сама ємність, котрій загрожувало відкрите полум’я. Також на об’єкті знаходилось ще 2 резервуари по 10 куб.м. з мазутом та 5 ємностей об’ємом 1 куб.м. з відпрацьованим мазутом. Вони також потрапляли в зону небезпеки.

Зважаючи на дані обставини, керівник гасіння пожежі додатково викликав 4 пожежно-рятувальних підрозділи з м. Дергачі та м. Харкова. На охолодження резервуарів були подані пожежні стволи. По прибуттю достатньої кількості сил та засобів була підготовлена та проведена пінна атака. Після того, як палаюча цистерна була вкрита шаром повітряно-механічної піни, близько 02:15, горіння припинилось. Остаточно ліквідація наслідків пожежі відбулась о 06:10. Рятувальникам було необхідно постійно охолоджувати цистерни, аби запобігти повторному спалаху горючої речовини. В роботах з гасіння пожежі були задіяні близько 30 чоловік особового складу ДСНС та команда добровольців.

Причина виникнення пожежі встановлюється. Постраждалих немає.

На місці пожежі працювала оперативна група ГУ ДСНС України у Харківській області, слідчо-оперативна група національної поліції, прокуратура.

Нагадаємо, що п’ятеро людей постраждало через вибух балону у Зміївському районі.

comments powered by HyperComments