У Харкові запровадили електронну послугу для бажаючих закрити діяльність ФОП

Середа, 1 лютого 2017, 21:27
В принципі, можна було б закрити підприємницьку діяльність, не вставаючи з дивану... Але, мабуть, ще зарано...
У Харкові запровадили електронну послугу для бажаючих закрити діяльність ФОП

Фізичні особи-підприємці, які бажають закрити свою діяльність, можуть лише, не відходячі від компьютера, попередньо забронювати лише дату і час візиту до реєстратора. В черзі стояти все одно доведеться.

До Департаменту реєстрації щодня приходять до 500 охочих закрити свій бізнес, і це ускладнює реєстраторам роботу з надання інших послуг. У Харківській області закрито вже понад 20 тисяч ФОП, і основне навантаження з обробки документів і надання цієї послуги лягло на Департамент реєстрації. Впровадження електронної послуги попереднього запису на прийом до реєстратора дозволить зменшити ажіотаж і живі черги.

«Розроблена нами форма максимально проста і зручна, – каже директор департаменту Олег Дробот. – Для заповнення форми не потрібно реєструватися в особистому кабінеті, запам'ятовувати паролі або чекати підтвердження – досить вибрати дату і час, вказати прізвище, ім'я, по батькові та телефон».

Зазначені дані повинні повністю збігатися з паспортними. Це необхідна умова для запобігання можливих випадків комерційного використання електронного запису.

«Реєстратор відмовить в прийомі документів заявнику, якщо він записався під іншим прізвищем або прийшов замість друга, родича», – підкреслив Олег Дробот.

Попередній запис на прийом не обов'язковий – він є альтернативою живій черзі.

«Зараз запис відкритий на найближчий тиждень, оскільки такий період є оптимальним для планування. Якщо ми побачимо, що послуга популярна і затребувана, то збільшимо період до десяти днів або двох тижнів», – обіцяє Олег Дробот.

Попередній запис на подачу документів впроваджений виключно для фізичних осіб-підприємців, які бажають закрити свою діяльність.

Як уже повідомлялося, у зв'язку зі змінами в законодавстві, харківські підприємці масово припиняють діяльність ФОП.

comments powered by HyperComments