Затримано дві вантажівки свіжоспиляних дубів без документів

Понеділок, 6 лютого 2017, 12:04
Перевозили близько 17 кубометрів дубів
Затримано дві вантажівки свіжоспиляних дубів без документів

Правоохоронці зупинили вантажний автомобіль «ГАЗ-6601» під керуванням 29-річного мешканця селища Печеніги та «ЗІЛ-131» під керуванням 39-річного мешканця села Лизогубівка Харківського району. Виявлено, що в автомобілях перевозили близько 17 кубометрів дубів без відповідних документів.

За даним фактом слідчим Зміївського ВП відкрито кримінальне провадження за ст. 246 (незаконна порубка лісу) Кримінального кодексу України. Слідчим відділу направлено клопотання до суду для вирішення питання про накладання арешту на тимчасово вилучене майно.

Раніше  Харківська місцева прокуратура №6 повідомила про підозру за фактом незаконної порубки дерев (ст. 246 КК України) двом мешканцям області.

За інформацією керівника місцевої прокуратури Андрія Яковлева, восени 2016 року чоловіки (28 та 32 роки), не маючи на це необхідних дозволів, спиляли бензопилою майже 70 дубів та кленів на території Харківського національного аграрного університету ім. В. В. Докучаєва. Загальна сума завданих збитків перевищує 120 тис. грн.

comments powered by HyperComments