Харків і Тернопіль створюють мости громадської активності

Вівторок, 7 лютого 2017, 16:45
Харків`яни поїдуть у Тернопіль спілкуватись і ділитись досвідом
Харків і Тернопіль створюють мости громадської активності

З 20 по 24 лютого 2017 року в рамках проекту «Містки громадської активності» та Програми національних обмінів, що діє в Україні, активісти громадської організації «Товариство учасників руху» (Харків) відвідають Тернопіль, де проведуть низку робочих зустрічей з представниками місцевої влади, громадськості та засобів масової інформації й поділяться своїм досвідом у сфері підвищення безпеки дорожнього руху.

Як повідомив віце-президент ГО ТУР Віктор Козоріз, місто Тернопіль для цього візиту було обране не випадково, адже останнім часом тут спостерігається суттєве зростання кількості дорожньо-транспортних пригод з потерпілими (за 2016 рік кількість таких ДТП зросла на 90,2%), що наносить велику шкоду і місту, і його мешканцям.

«Про таку тенденцію ми відразу ж проінформували Тернопільського міського голову С. Надала й запропонували свою допомогу щодо з’ясуванні причин цього явища та вироблення спільного бачення шляхів підвищення безпеки дорожнього руху, - говорить В. Козоріз. - Маючи багаторічний досвід діяльності у цій сфері, ми можемо допомогти тернопільчанам розібратися в цих проблемах, щоб зробити їхнє місто безпечнішим та комфортнішим».

У рамках візиту до Тернополя представники Товариства учасників руху планують провести вибірковий аудит безпеки, комфорту та культури дорожнього руху на вулично-дорожній мережі міста, вивчити роботу громадського транспорту і досвід щодо запровадження електронного проїзного квитка, зустрітися з представниками Тернопільської міської ради, Національної поліції, автотранспортних підприємств, громадських організацій, засобів масової інформації тощо.

23 лютого спільно з Тернопільським регіональним відділенням Асоціації міст України представники ГО ТУР проведуть підсумковий семінар, з безпеки дорожнього руху та поділяться своїми спостереженнями і пропозиціями щодо підвищення безпеки дорожнього руху в м. Тернополі.

Проект «Містки громадської активності» фінансується Європейським Союзом і Національним фондом підтримки демократії (NED, США), реалізується Центром культурного менеджменту (Львів) у партнерстві з Благодійним фондом «Помагаєм» (Дніпро), Українською бібліотечною асоціацією (Київ) та Фондом розвитку інформаційного суспільства (Варшава).

comments powered by HyperComments