Невдала втеча від тролейбуса, класика жанру на Салтівському шосе і п'яне «дерево»: ДТП у Харкові за добу (ФОТО)

Понеділок, 13 лютого 2017, 20:32
13 число недарма вважається особливим. А ще коли й понеділок – то яка там п'ятниця...

За 20 хвилин опісля 15-тої години дня харківським патрульним надійшла звістка, що на Московському проспекті невідомий чоловік, за всіма ознаками схоже – «під мухою», в'їхав у дерево та намагається поїхати з місця пригоди.

Прибувши на місце, поліцейські побачили автомобіль ГАЗ-33021, який вскочив у сніговий замет. Водій все так само уперто намагався виїхати із засніженої ділянки, проте – дзуськи, панове!

Патрульним вдалося з'ясувати, що водій не впорався з керуванням і наїхав на дерево. Чоловік спробував їхати далі, проте загруз у засніженій ділянці, звідки вже не зміг виїхати.
Під час розмови з водієм полісмени унюхали в громадянина перегар. Інспектори запропонували водієві на місці пройти огляд на стан алкогольного сп'яніння за допомогою газоаналізатора «Драгер». Тому вже було, судячи з усього, «все по барабану» – він і сам уже був мов дерево... І результат алкотестеру показав 2,21 проміле алкоголю у крові. А це перевищує більше ніж у 10 (!) разів показники норми (0,2 проміле). До того ж, чоловік не мав при собі водійського посвідчення.

Патрульні склали на водія два адміністративні протоколи за керування транспортним засобом у нетверезому стані та вчичення дорожньо-транспортних пригоди, а також винесли постанову за відсутність відповідних документів.

Вранці понеділка 13-го інший водій наїхав на тролейбус. І втік з місця події. Втеча, щоправда, не вдалася. Аварія сталася вранці 13 лютого на проспекті Московському в райні будівлі №217/4.

Як повідомили в поліції, учасниками ДТП стали: тролейбус та автомобіль Honda Civic. Згідно показань водія тролейбуса, було так: він зупинився, аби перевісити штанги, а у цей час Honda Civic, рухаючись в попутному напрямку, влетіла у задню бочину тролейбуса. Не довго вагаючись, водій автівки швиденько зник з місця пригоди попри те, що добряче розби свою машину. А тролейбусу тільки бампер зачепив. Правоохоронці склали схему ДТП, відібрали пояснення, матеріал  передали на доопрацювання. А усім патрульним екіпажам «скинули» орієнтування.

Автівку знайшли на вулиці Ощепкова. Покинута і побита Honda мерзла неподалік будинку №4. Водія в автомобілі не було. Відтак транспортний засіб евакуювали на штрафмайданчик. Тепер, на кшталт, як у тому анекдоті: нехай водій не спить.

Інший випадок стався кількома годинами раніше – недільним вечором. Склад учасників: «Мерседес» і... ні, не «Запорожець», а ВАЗ-вісімка. За даними поліцейських, аварія сталася на вулиці Академіка Павлова о сьомій годині вечора. Постраждав водій, якого з травмами доправили до медзакладу. Водій якої саме машини постраждав – з поліцейського повідомлення не зрозуміло. Проте написано: «Деталі з'ясовуються».

comments powered by HyperComments