Рішення по пам'ятнику на найбільшій площі Європи не може прийматися купкою чинуш - Маринін

Вівторок, 14 лютого 2017, 12:22
Ситуація навколо "конкурсу" по пам'ятнику на площі Свободи - це черговий ігнор до думки влади (народу, харків'ян) з боку міських менеджерів
Рішення по пам'ятнику на найбільшій площі Європи не може прийматися купкою чинуш - Маринін

Про це заявив цивільний активіст, екс-депутат міської ради Дмитро Маринін у своєму фейсбуці.

"Підкреслю - менеджерів, найнятих народом (ст. 5 Конституції України -" єдиним джерелом влади є народ України ")", - уточнив активіст.

"Ми сьогодні повинні об'єднається і пояснити цим менеджерам, що всі рішення прийматимуться в Нашому Харкові тепер будуть абсолютно колегіально, - підкреслив Маринін. - А рішення щодо встановлення пам'ятника на найбільшій площі в Європі, я вважаю повинно прийматися за участю великого кола харківських і українських архітекторів із залученням європейських колег. І тільки після численних дискусій рішення повинно бути винесено на суд Харків'ян! Чи не купки чинуш, а Харків'ян! "

"Тим що сьогодні відбувається, Кернес намагається показати нам, що він продовжує" рулити ", - говорить активіст. - Він дуже помиляється!"

Маринін нагадав хронологію висловлювань харківського міського голови про пам'ятник на площі Свободи:

"2013 рік-" я вам зламаю дві руки і дві ноги! "- Кернес (свободівця Мірошниченко у відповідь на тезу про необхідність демонтажу пам'ятника Леніну з площі - Ред.)

 Вересень 2014 рік - Ленін впав і Кернес сказав, що відновить пам'ятник.

 Листопад 2015 рік - "На місці пам'ятника Леніну, це вже зрозуміло не стоятиме ніякого пам'ятника" - Кернес.
 
Вересень 2016 рік - Кернес заявляє, що в сквері на пл.Свободи буде стояти новий пам'ятник ".

"Тому, хотілося б сказати Кернесу, що надалі буде так, як вирішать Харків'яни - влада міста Харкова!" - Заявив активіст.

"Єдине, що можу додати, що особисто я за те, щоб не було на нашій Вільної площі ніяких пам'ятників", - резюмував Маринін.

Нагадаємо, що електронна петиція "Свободу площі Свободи! Скасувати результати "бліц-конкурсу" на пам'ятний знак на площі Свободи і провести відкритий міжнародний конкурс" за 2 дні набрала необхідну кількість підписів.

Рішення журі конкурсу на пам'ятник на площі Свободи не скасують, але міськрада врахує рішення суду. Про це заявив Харківський міський голова Генадій Кернес у відповіді на петицію щодо відміни результатів архітектурного бліц-конкурсу

Раніше повідомлялось, що, окрім фігури ангела, по периметру біля колони планується поставити фігури чотирьох історичних персонажів: скіфа з Північного Причорномор’я Анахарсіса, князя Ігоря, козака-пісняра Семена Климовського та поета-романтика Михайла Петренка в образі студента.

comments powered by HyperComments