У ХНУ ім. Каразіна збирають кошти на встановлення нового пам’ятника

Середа, 15 лютого 2017, 11:28
Пам’ятник видатному українському діячу освіти і культури, письменнику та перекладачу, ректору Харківського університету (1841–1849) Петру Гулаку-Артемовському має з`явитися біля головного корпусу ХНУ.
У ХНУ ім. Каразіна збирають кошти на встановлення нового пам’ятника

Про це повідомляє прес-служба вишу. 

Так, ініціативу спорудження скульптури підтримала Вчена рада університету 23 січня.

«Наразі проект пам’ятника затверджено, обрано місце, де розташовуватиметься скульптура, відкритим залишається питання фінансування», — зазначив ректор, академік Віль Бакіров. 

Також Вчена рада ухвалила рішення про створення спеціального органу, що здійснюватиме збір коштів на встановлення пам’ятника, — Громадського комітету. Зараз збір коштів триває.

До речі, пам’ятник почесному члену університету Петру Гулаку-Артемовському замовили заслуженому діячу мистецтв України Олександру Рідному, архітектурну частину розробив головний архітектор міста Сергій Чечельницький.  Саме вони - автори скандального ескізу пам`ятника для площі Свободи. 

Нагадаємо, що електронна петиція "Свободу площі Свободи! Скасувати результати "бліц-конкурсу" на пам'ятний знак на площі Свободи і провести відкритий міжнародний конкурс" за 2 дні набрала необхідну кількість підписів.

Після оприлюднення ескізу також нащадки відомих харків’ян та громадські активісти висловилися проти ідеї встановити на центральній площі міста новий пам’ятник чи якимось іншим чином змінити її вигляд.

Губернатор Харківщини Юлія Світлична заявила, що міській раді потрібно організувати фахове обговорення як в експертному середовищі, так і серед громадськості. З боку обласної адміністрації буде всіляка допомога.

За словами мера Харкова Генадія Кернеса, прийняття подальшого рішення по установці пам'ятного знака на площі Свободи в Харкові буде здійснюватися з урахуванням результатів розгляду справи в суді.

comments powered by HyperComments